Brabant on top: Tiny Grauwels volgt zichzelf op met nationale titel in klasse ZZ

Brabant on top: Tiny Grauwels volgt zichzelf op met nationale titel in klasse ZZ

De organisatie telde 10.000 toeschouwers/supporters, de Rijkswacht telde er 5000. Wellicht ligt de waarheid ergens in het midden, maar feit is dat er nog nooit zoveel volk bij elkaar was in het Woutershof in Kuringen.  Ze waren één voor één getuige van een ‘schoon verhaal’ dat in de meest ideale omstandigheden werd geschreven. Zowel in het springen als in de individuele dressuur ging de nationale titel in de hoogste reeks naar LRV Brabant. 


Dressuur ZZ: Tiny Grauwels en Aripuanã van Sint-Rochus doen het opnieuw

Het zal met extra trots geweest zijn dat vader Luc Grauwels (LRV Tienen), zijn dochter Tiny Grauwels voor de tweede maal op rij Nationaal LRV-Kampioen dressuur ZZ zag worden. Luc speelde een heel jaar lang een voortrekkersrol in het verhaal van LRV Brabant en de organisatie van het Nationaal Ruitertornooi.  Dochter Tiny Grauwels zadelde zeventienjarige Aripuanã van Sint-Rochus  (v. Alabastro S. Extra – fokker: Chantal Knuts) op en reed dankzij een sterke ochtendproef en overkamping naar nationaal LRV-goud. Ook in 2022 stond de amazone van LRV Tienen vooraan in de prijsuitreiking.  Veerle Oostvogels (LRV Beerse) reed met haar Hall-Eluja (v. Sandrohall – fokker: Tinne Vansteene) na haar eerste plaats op het Antwerps provinciaal kampioenschap, naar een tweede plaats.  Het nationalel brons was voor Charlotte Mast (LRV Geel ten Aard) met Explosive van de Kempenhoeve (v. Schumacher).  Annelies Van Looveren (LRV Mol Achterbos) en haar Odessa van ’t Gestelhof (v. Lord Leatherdale) reden naar plaats vier, voor de Oost-Vlaamse provinciale kampioene Tine Vermeulen (LRV Eksaarde Doorslaar) met Nimmerdam Special vh Linkebeke (v. Special Agent Amour).

Groepsdressuur

De Nationale Titel in de groepsdressuur gaat naar het viertal (ZA) van Ardooie. LRV Grobbendonk pakt plaats twee, voor de collega’s van LRV Maarkedal.  In de hoogste reeks voor de Achtallen (M) is de zege voor LRV Waasmunster, voor de provincie-genoten uit Bassevelde.

Zwaar 2 & Zwaar 1

In de klasse Zwaar 2 individuele dressuur is het nationale goud en het erelint voor Celine Swinnen (LRV Hechtel-Eksel) met Rolex ‘W’ van Prinsenhof’s (v. Bon Coeur – fokker: Jan Claes). Laura Caeldries (LRV Sinaai) reed Lotus de Muze (v. Jazz) gefokt bij de provinciale voorzitter van LRV Oost-Vlaanderen, naar zilver, voor Riese Meskens (LRV Grimbergen) met Ziezoo (v. Olivi).  In de klasse Zwaar 1 is het goud  in reeks 1 voor Stijn Rombouts (LRV-Lenaarts) met Rebel King (v.Dream Boy – fokker:  Dorien Van Sprengel). In reeks 2 wint Senne Schoors (LRV Noorderwijk) met Jagger Juna (v. Diarado). 

G-dressuur

In de hoogste reeks van de G-dressuur is het goud voor Karine Van Bever (LRV Haasrode Blanden) met haar Cleverboy (v. Saros van ’t Gestelhof – fokker Walter Van Laer).  Een hele dikke proficiat aan alle deelnemers en vrijwilligers die er voor zorgen dat deze wedstrijden binnen het kader van LRV kunnen plaatsvinden.


Foto: Winnend viertal klasse ZA, LRV Ardooie



Bron: LRV