Sam Polleunis: "Okidoki is zich aan het bewijzen"

Sam Polleunis: "Okidoki is zich aan het bewijzen"
Sam Polleunis en de 9-jarige Okidoki van 't Gelutt Z (v. Omar) werden vanmiddag tweede in de Sires of the World in Zangersheide. Zij eindigden op meer dan één seconde van Marc Bettinger en Bacardi (v. Balou du Rouet). De 3e plaats was voor de Brit James Billington met VDL Cartello (v. Cartani).

Op de persconferentie stond de top drie ons te woord

12030838_10207836273013412_1832701996_nMarc Bettinger: "Ik heb Bacardi nu al een jaar en half onder het zadel. Ik heb hem eigenlijk op een speciale manier gekregen. We hadden Bacardi eigenlijk voor een klant van ons gehaald om hem te presenteren. Tijdens de eerste test verliep alles goed, maar de tweede keer was die persoon er afgevallen toen Bacardi verschoot toen er door hevige wind een jas in de piste vloog. Uiteindelijk heeft mijn werkgever Francois Mathy hem dan gekocht.
Ik ben Mathy en de 'wind' dankbaar dat ik hem ter beschikking heb gekregen. Hij heeft heel wat karakter, het duurde even eer ik hem goed begreep. Na twee maanden begon hij goed te gaan en nu springt hij echt geweldig. We hebben dit jaar al een een 9-tal Grand Prix's gereden, wel won hij of was hij geklasseerd. Hij is een echte vechter, is snel en zeer wendbaar. Gisteren sprong hij ook al heel goed. "

Sam Polleunis: "Ik heb Okidoki sinds een half jaar van de familie Somers ter beschikking gekregen. De voorbije jaren zat Harrie Smolders in het zadel. Hij is naar mij gekomen omdat veel mensen dachten dat hij er niet genoeg in zou hebben. De eerste dag dat ik erop zat zei ik dat ik zou bewijzen dat hij het wel kon. Intussen is het allemaal heel snel gegaan.
Sinds een maand ben ik aan het zeggen, het gaat wel komen het grote werk en we zijn er nu al dicht bij. Ik verwacht zeker nog meer van hem.
Het plan was om met een ander paard het BK te rijden en met Okidoki enkel de Sires te lopen, maar hij bleek er klaar voor te zijn. We kregen in het BK elke dag twee pechfoutjes en vandaag hebben we alles gezet op de Sires en dat was mij nu bijna gelukt."

12016590_10207836272973411_2078529669_nJames Billington: "Ik heb VDL Cartello sinds hij 7 jaar is onder het zadel. Hij is eigendom van VDL Stud en heeft dezelfde moeder als Cardento. Hij heeft een sterk karakter en is een echte vechter. In mei startte ik hem in de rankingproef van Roosdaal en daar eindigden we op de 2e plaats. Een week later wonnen we de 2 ster Grote Prijs in Wierden. Sinds deze zomer sprong hij 11 rankingproeven op 2 en 3 ster concoursen. Hij springt altijd maar beter en beter. Hij gaf mij een geweldig gevoel."