Gilles Thomas en Ermitage Kalone nemen de leiding op het BK Lanaken

Gilles Thomas en Ermitage Kalone nemen de leiding op het BK Lanaken
Vandaag weten we eindelijk wie zich tot Belgisch Kampioen 2023 mag noemen. De kaarten zijn na de eerste ronde alvast stevig geschud. Zo staat Nicola Philippaerts, die na twee dagen met een schone lei aan de start kwam op de tiende plaats door enkele springfouten van Klaartje Z (Kannan). Gilles Thomas legde een foutloze omloop af en prijkt bovenaan met Ermitage Kalone (Catoki). 

Met de negenjarige hengst had Thomas al een knap parcours afgelegd op het Belgisch Kampioenschap. Het duo voegde daar in deze finale nog een foutloze eerste ronde aan toe. Met een puntentotaal van 2,55 leiden zij momenteel het klassement. Virginie Thonon volgt op twee nadat ze ook foutloos bleef met Edgard de Prefontaine (v. Contact vd Heffinck). De nulscore werd ook behouden door Niels Bruynseels en Nauwsika van de Pereboom (v. Thunder vd Zuuthoeve). 

Thomas de Wit's Tools DW Z (v. Toulon) hield de balken in de lepels maar liep tegen de tijd aan wat resulteerde in een tijdsfout en een voorlopig vierde plaats. Dominique Joassin en Bingo Z (v. Balou du Rouet) staan op vijf. 

Alle kansen liggen nog open in de tweede ronde van de finale van dit Belgisch Kampioenschap!


Voorlopige tussenstand