Steve Guerdat en Dynamix de Belheme zijn Europees kampioen!

Steve Guerdat en Dynamix de Belheme zijn Europees kampioen!

Het was een zware en spannende finale tijdens het Individueel Europees kampioenschap in Milaan. Na de loodzware eerste ronde stond Steve Guerdat op kop. De Zwitser deed als verwacht en won uiteindelijk de gouden medaille!

De beste twaalf combinaties van de eerste ronde kwamen terug aan de start in de tweede ronde. Willem Greve kwam als eerste aan de start met zijn 11-jarige KWPN'er, Highway TN (Eldorado vd Zeshoek). Greve finishte uiteindelijk met vijf punten en finishte zo met 19.57 punten in het totaal klassement. 

Eerste nulronde in deze laatste omloop, kwam op naam van Olympisch kampioen, Ben Maher en de 13-jarige KWPN'er, Faltic HB (Baltic VDL). Het was lang wachten tot een nieuwe nulronde op het scorebord kwam met springfouten voor Henrik von Eckermann en  Iliana (Cardento), Max Kühner met Elektric Blue P (Eldorado vd Zeshoek) en Olivier Perreau met GL Events Dorai d'Aiguilly (Kannan).

Uiteindelijk noteerde Julien Epaillard een nulronde in het zadel van de 10-jarige SF-merrie, Dubai du Cedre (Baloubet du Rouet). De Franse springruiter nam zo de leiding over met een totaal van 4.61. Meteen erna hield ook Philipp Weishaupt het hout in de lepels.

De Duitse springruiter sprong met zijn negenjarige Zineday (Zinedine) zo naar de nieuwe leiderspositie op slechts 0.3 punten verschil. EK-favoriet, Jens Fredricson volgde aan de start met de 12-jarige Markan Cosmopolit (Cohiba). Het paar tikte net als in de eerste ronde een balk uit de lepels en strandde zo na een eerder feilloos parcours met acht punten buiten het podium.

Druk op schouders van Guerdat

Guerdat startte op kop van het klassement met 0.43 punten. De Zwitser diende dus foutloos te blijven om het goud op naam te schrijven. De Zwitser deed het zo en sprong uiteindelijk naar de gouden EK-titel. Op zilver volgt Philipp Weishaupt voor Julien Epaillard die brons grijpt.

Philippaerts is Belgische sterkhouder

Voor België noteerde Olivier Philippaerts het beste resultaat met de 11-jarige BWP-ruin, H&M Miro (Diamant de Semilly). Na drie springfouten in de eerste ronde van de finale strandde het Belgische duo op de 21e plek.

Uitslag