Pieter De Brabandere: "Unieke kans gekregen dankzij de Gouden Laars"

Pieter De Brabandere: "Unieke kans gekregen dankzij de Gouden Laars"
De jonge West-Vlaming Pieter De Brabandere verscheen tijdens Jumping Mechelen aan de start van de U25 competitie. Hij kon in Mechelen starten dankzij een Wilcard die hij van de Gouden Laars had gekregen als eindwinnaar van het junioren (1m40) klassement Hij schreef een BLOG over zijn deelname in Mechelen.

Vrijdag zijn we rond de middag aangekomen in Mechelen. Eerst hebben we de paarden in hun boxen geplaatst en alles geïnstalleerd voor het komende weekend, daarna zijn we iets gaan eten. Om 13u55 begon de proef 1m30 in de B-piste waar ik met Wonderboy Marckhoeve aan de start kwam. Het was een Barema A 2 fasen. We reden een ontspannen vlotte ronde met jammer genoeg 4 strafpunten in het basisparcours.
Vervolgens om 17u20 begon voor Dalton Van De Dorpshoeve de 1m40 proef in de A piste, dit was een barema A tegen de klok. Hij sprong ontspannen, we reden een vlotte ronde, maar op het einde kwam ik te hard binnen in de laatste dubbelsprong waardoor Dalton er niet kon uit springen en ik met 4 strafpunten de ring moest verlaten.
's avonds heb ik er nog een 10 tal minuten mee gestapt en daarna zijn we naar de verkleedproef Fancy Dress gaan kijken in de A piste.

Pieter De Brabandere - Wonderboy Marckhoeve - JM14 2Op zaterdag moest ik maar om 20u10 voor het eerst rijden dus heb ik 's morgens na het voederen en mijn ontbijt samen met Jarno, mijn groom voor dit weekend, naar het vrijspringen gaan kijken in de B piste. Net voor de middag zijn we nog eens gaan stappen met de paarden, dit gebeurde in de namiddag ook.
Om 19 uur kwam ik te weten dat de B piste een uur vertraging had. Dus begon de proef 1m30 maar om 21u10 waarin ik op startnummer 24 aan de start kwam met Wonderboy. Het was een barema A tegen de klok. Wonderboy was fris, dus we beslisten om er meteen tegen aan te gaan, we waren goed begonnen, maar door een slechte wending was de afstand op hindernis 4 niet goed waardoor we beiden twijfelden en Wonderboy weigerde. Vervolgen was er een beetje gebrek aan concentratie die me dan nog 8 strafpunten kostte. In de volgende proef in de B piste moest ik met Dalton al op het nummer 8 in de ring. Dit was een barema A met barrage. Dalton was enorm rustig, wat niet van zijn normale doen is. Zijn prestatie kon ook beter want we kregen 12 strafpunten in het basisparcours. Over het algemeen was ik zeker niet tevreden over onze geleverde prestaties van deze dag. Maar ik hoop dat zowel ik als mijn paarden eruit geleerd hebben.
Daarna hebben we nog iets gegeten en een stapje gezet richting de bar.

Zondag was de laatste dag voor Dalton en Wonderboy in Mechelen dus hoopte ik op een mooie afsluiter van het weekend. 's morgens zijn we om 8 uur opgestaan om ze eten te geven en hebben we daarna nog een klein dutje gedaan. Daarna hebben we met de paarden gestapt en iets gaan eten.
Om 13u50 begon de proef 1m30 in de B piste. Het was een barema A in twee fasen. In deze proef moest ik als 3e aan de start komen met Wonderboy. Hij was fris en sprong goed bij het inspringen, ik had er een goed gevoel over. We deden het dubbel foutloos en waren vlot in de barrage. We eindigden op een 10e plaats.
Om 17 uur ging de Grote Prijs 1m40 van start in de A piste. Dalton voelde goed aan in de paddock en was fris. We kwamen op startnummer 37 aan de start. We reden alles zoals afgesproken bij de verkenning en Dalton sprong goed. We reden een mooie ronde maar kregen jammergenoeg 4 strafpunten door die ene pechfout op hindernis 10. Het was jammer, maar ik was toch tevreden over onze prestatie. Daarna zijn Dalton en Wonderboy vertrokken naar huis. Maar ik blijf nog een dagje in Mechelen omdat ik maandag nog eens aan de start kom met Euphoria Van 't Steenputje in het interprovinciaal kampioenschap voor de WVUR.