Marie-Laure Bleyen, Elle Paquet en Sophie Keersmaeker triomferen in Elite Cup finales. Dominique Brepoels wint Cavalor Cup

Marie-Laure Bleyen, Elle Paquet en Sophie Keersmaeker triomferen in Elite Cup finales. Dominique Brepoels wint Cavalor Cup

Terwijl in Mechelen in de Christmas Arena de CSI5* competitie in volle gang is, was het in de New Years arena aan de dressuurruiters om hun kunnen te tonen. De deelnemers van de Elite Cup kwamen er immers net aan de start om hun finales af te werken. 

Freddy Leyman, Didier Deschauwer en Luc Grauwels namen in de juryzetels plaats en zagen in de eerste finale Marie-Laure Bleyen naar de overwinning rijden. Deze amazone stak er met haar 12-jarige Asanto vh Trichelhof (v. Apace vh Trichelhof) met kop en schouders bovenuit. Haar score van 73,762% zorgde dat ze afgetekend het goud op haar naam mocht schrijven. Lauren Verhelle volgde in deze finale op de tweede plaats. In het zadel van Floridance van't Eshout (v. Florestan I) reed ze een totaal van 69,858% bij elkaar. De top drie werd vervolledigd door de enige mannelijke ruiter in deze finale: Matthias de Baere. Zijn kür werd met een score van 67,560% beloond. Dit leverde hem en Elle d'Edouard Joly (v. Sierappel) dus de bronzen medaille op. 

Hanne van de Cruys (Q-Boy van de Bruel) en Hanne van de Cruys (El Campari) werden respectievelijk vierde en vijfde.

In de tweede finale was Elle Paquet de beste. Zij rekende op de slechts 6-jarige Motina (v. Geniaal) om naar een totaalscore van 72,959% te rijden. Twee van de drie juryleden plaatste haar op de eerste plek. Yana van Beek en Cilke (v. Tsjalke 397) namen de tweede plaats voor hun rekening. Hun kür scoorde een totaal van 70,063%. Anne-Lieke de Weer reed op haar beurt Quicksilver Boy vd Guldennagel (v. Apache) naar de derde plaats. Hun Kür werd met een totaal van 69,136% beloond. 

Reno Geerts (Izara vh Langenhof) en Amandine Delhez (Aktionn S) namen de vierde en de vijfde plaats mee naar huis.

In de derde en laatste finale kon Sophie Keersmaeker zich met Rubens Pia van de overwinning verzekeren. Hoewel enkel het jurylid bij M haar op de eerste plaats zette, liet ze met haar score van 72,958% toch de competitie achter zich. Kinley Boerewaart volgde op de tweede plaats. Zij reed Coolhorses Costand (v. Vic) naar een totaal van 72,917%.

De New Year's arena stond namiddag helemaal in het teken van dressuur want zonet werd de finale van de Cavalor Cup nog afgewerkt. Hier kwam de overwinning in handen van Dominique Brepoels. Brepels reed de 8-jarige Kicken B (v. Governor) naar een totaalscore van 70,767% en was zo de enige die de kaap van 70% kon halen. Julie Sluyts volgde op de tweede plaats. Zij rekende op Queen om naar een totaal van 69,570% te rijden. 

Klik hier voor alle resultaten