Elona Bala en Emma Verwimp winnen eerste bekers van Jumping Mechelen!

Elona Bala en  Emma Verwimp winnen eerste bekers van Jumping Mechelen!

Vandaag staat de jeugd centraal in de Nekkerhal van Mechelen. De KBC Gouden Teugel B-Licht 1 is voor Emma Verwimp. De 2023 editie van Jumping Mechelen is ook gestart met winst voor Elona Bala en Graigweil Vin Diesel (Craigweil Beu Diddle, fokker: J. Morrison P Ramsay). 

Samen met de pony won Bala het stijlspringen 80cm met een totaalscore van 90.0 punten. In de eindranking bleef Bala voor op Jelle Van Hecke en Universe Prinseveld DSC (Kanshebber). Met 84 punten bleef Van Hecke slechts twee punten voor op Fenne Falempin en Tarzan MLH (Quick Star Aristo).

Het paar werd opgevolgd door Aurelie Lenaerts die met Kulbergs Lancelot voor bleef op Fran Faes en Amuse Van Nachteneel (Quint van de Groenheuvel).


Niets missen van Jumping Mechelen 2023?



Emma Verwimp van de ponyclub LRV Herenthout reed met Dewi naar de eerste plaats.  Zij kreeg uit handen van Patrick Wuytack van KBC, de felbegeerde ‘Gouden Teugel-trofee’ – een kunstwerk van Linda Van Gansewinkel – mee naar huis. Nationaal Kampioen in de hoogste dressuurreeks voor pony’s met een stokmaat B, Paulien Heylen (LRV Koningshooikt) pakte met haar elfjarige Brp-ponyhengst Quibus van de Eekhoek (v. Rakker L) zilver.  De derde plaats ging naar Celest Minnebo van LRV Wachtebeke, met Muishoeken Tasha.  

Joren De Winter (LRV Koningshooikt) ruilde zijn springzadel even in voor een dressuurexemplaar en reed naar een knappe vierde plaats. De vijfde plaats is voor Lise Veraghtert (LRV Lichtaart) met Maestro.  Jesse Van Steen (LRV Bornem) reed Job naar plaats zes, voor Lara Reyskens (LRV Meeuwen) met Didi. Svea de Kock (LRV Opoeteren) pakte een achtste plaats.

Annabel Corneillie wint in 60cm

In de 60cm hield Annabel Corneillie  de concurrentie achter zich met de pony, Falco. Op het podium volgde Emma Timmerman met de 19-jarige BWP-merrie, Indy. Finn Op de Beeck vervolledigde de top drie met Spring Surprise.