Constantino van 't Ravennest is de beste 7-jarige: "Hij is een echte clear round machine"

Constantino van 't Ravennest is de beste 7-jarige: "Hij is een echte clear round machine"

Spanning troef in de barrage voor 7-jarige hengsten op Jumping Mechelen! Slechts een handvol slaagde erin foutloos te blijven in de barrage. Het publiek zat tot het einde op het puntje van hun stoel, met Wim Vinckx en Constantino van 't Ravennest die op het nippertje nog de overwinning konden meegraaien. "We kwamen hier om ervaring op te doen, maar de winst is mooi meegenomen."

De helft van de aanwezige 7-jarige hengsten kwalificeerden zich voor de barrage. Eerste aan de start was Karel Cox met Double Fun Marienshof Z (Sea Coast Don't Touch Tiji Hero Z, fokker: Stal Marienshof). Het duo nam een knallende start met een foutloze rit in een tijd van 39,84s. Een van de publieksfavorieten, Ludo Philippaerts en Nobel van de Vrombautshoeve Z (Nabab de Reve, fokker: Stal Boelens) konden de tendens van fouten niet doorbreken en kregen ook een balk in het zand te verteren. Op de voorlaatste hindernis kreeg Thibeau Spits met Conrad Quality Z (Connor, Quality Stud) het volledig publiek achter zich. Het duo stevende af op een foutloze rit maar daar besliste de laatste hindernis, zijnde de blauwe Zangersheide steil, anders over. Hun tijd was wel twee seconden sneller dan Cox'! 

Met nog maar twee combinaties te gaan was geen enkel ander paar erin dan Cox en Double Fun Marienshof Z erin geslaagd de balken in de lepels te laten liggen. Nathan Budd zag z'n kans en greep die met beide handen op Coldplay des Rosiers Z (Cornet Obolensky, fokker: Herik Duran). Een ronde met weinig risico resulteerde in een foutloze rit en een voorlopig tweede plaats. Laatste in de ring was Wim Vinckx met Constantino van 't Ravennest, een zoon van Cornet Obolensky uit de fokkerij van Steven Dewulf. Last but not least, zo bleek want de tijd werd verbeterd naar 39,58s wat hen de winst opleverde.

Resultaten


TOP VIJF

  1. Wim Vinckx - Constantino van 't Ravennest (Cornet Obolensky, fokker: Steven Dewulf)
  2. Karel Cox - Double Fun Marienshof Z (Sea Coast Don't Touch Tiji Hero Z, fokker: Stal Marienshof)
  3. Nathan Budd - Coldplay des Rosiers Z (Cornet Obolensky, fokker: Herik Duran)
  4. Thibeau Spits - Conrad Quality Z (Connor, fokker: Quality Stud)
  5. Andres Vereecke - Cuba Libre Van Paemel Z (Cicero Z, fokker: Stoeterij Van Paemel)

Wim Vinckx: "Als je paard goed aanvoelt, waarom niet?"

Na afloop nodigden we Vinckx nog even uit voor een korte reactie. "Constantino heeft in Lanaken meegelopen en we hadden beslist om hem daarna niet te veel meer aan concoursen te laten deelnemen, echt met het oog op Jumping Mechelen. Het doel was om de opleiding verder uit te bouwen, het winnen was mooi meegenomen."

Isabel De Rijcker was een trotse eigenares en partner: "We kochten Constantino als embryo bij Steven Dewulf. Zelf heb ik nog met zijn moeder, Calleryama (die nu onder Gilles Thomas zich laat opvallen) binnen de LRV gereden. Constantino is eigenlijk de allereerste nakomeling van haar, en wat voor een!"

"Hij is een echte nulspringer, zijn mentaliteit in de ring is heel goed", vertelde Vinckx over de hengst. "Er is ruimte om een fout te maken maar hij geeft een heel veilig gevoel, wat comfortabel is in het rijden."

Wat de toekomst brengt? "Er staan al enkele concoursen gepland voor hem, om het vertrouwen op de internationale scène aan te dikken. Maar zeker niet te veel, zeker in de winterperiode niet. Het doel is om hem te onderhouden in het werk. Wat betreft de fokkerij zal hij blijven een combinatie doen van fokken en springen. Verkopen is momenteel zeker geen prioriteit."