Pieter Devos en Niels Bruynseels op vijf met Prague Lions in GCL Super Cup Semi Final

Pieter Devos en Niels Bruynseels op vijf met Prague Lions in GCL Super Cup Semi Final

Met de halve finale van de Global Champions League Super Cup achter de rug komt de apotheose stilaan dichterbij. Met enkele Belgen verspreid over de teams brachten Pieter Devos en Niels Bruynseels er het best van af door er onder het alias 'Prague Lions' de vijfde plaats te pakken samen met Anna Kellnerova. 

Net als gisteren kon geen enkel team volledig foutloos blijven. Voor Valkenswaard United zorgden zowel Marcus Ehning met Priam du Roset (v. Plot Blue) als Andre Thieme met Dsp Chakaria (v. Chop 47) de balken in de lepels laten liggen. Dat gaf John Whitaker wat ademruimte om als laatste voor zijn team uit te komen. In het zadel van Equine America Unick du Francport (v. Zandor) had de Brit één springfout tegen maar dat had geen effect op de ingenomen leidersplaats. Deze drie ruiters wonnen de halve finale. 

Voor Madrid in Motion lag de druk meteen hoog nadat Jack Whitaker als eerste ruiter aan de start acht strafpunten tegen had met Q Paravatti N (v. Quality Time TN). Angelica A. Zanotelli wist wat haar te doen stond en kon net zoals gisteren een foutloze ronde afleveren op Kalinka van de Nachtegaele (v. Epleaser van 't Heike). Eduardo Alvarez Aznar liet ook geen steek vallen en leverde eveneens een foutloze ronde af op de rug van Bentley de Sury (v. Sunday de Riverland). 

De Miami Celtics hadden net als gisteren een resultaat van 12 strafpunten met het verschil dat één ruiter het wél foutloos hield vandaag. Nadat Bertram Allen zijn ronde op Pacino Amiro (v. Pacino) eindigde met vier strafpunten had Michael G Duffy de boodschap begrepen en liet het hout onaangeroerd met Clitschko 17 (v. Christian 25). Edouard Schmitz kwam zijn parcours op Gamin van't Naastveldhof (v. Chacco Chacco) buiten met twee springfouten waardoor het team op drie strandde.

Pieter Devos en Niels Bruynseels zorgden dan weer op hun beurt voor de beste Belgische prestatie onder de Prague Lions. Devos verscheen als eerste in de ring op Nascar van 't Siamshof (v. Emilion). De ruin tikte één balk en kreeg vier strafpunten bijgerekend. Nadat Anna Kelnerova haar Catch Me If You Can Old (v. Catoki) eveneens vier strafpunten aangerekend kreeg, lag er druk op de schouders van Bruynseels. Waren het zenuwen of pech voor Delux van T&L (v. Toulon), maar de ruin maakte twee fouten en eindigde met acht strafpunten. Zo kwam het team op een vijfde plaats terecht met zestien strafpunten. 

Voor Gregory Wathelet en Nevados S (v. Calvados Z) was er vandaag een zevende plaats met de Paris Panthers. Jérôme Guéry en Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel)'s St Tropez Pirates volgde op acht. 

Bekijk de resultaten hier

Foto: Tomas Holcbecher for Equnews