Gregory Wathelet springt met Paris Panthers naar twee in Global Champions League Riyadh

Gregory Wathelet springt met Paris Panthers naar twee in Global Champions League Riyadh

De Global Champions verzamelen dit weekend in Saoedi-Arabië, meer specifiek in Riyadh om er opnieuw het beste van zichzelf te laten zien. Bij de teamcompetitie wist Gregory Wathelet alvast het best te scoren door er dertiende te worden en plaatste zich met teamgenoot Harrie Smolders op twee onder de naam van Paris Panthers. 

Individueel

Henrik von Eckermann bewees er nog maar eens waarom hij de rechtmatige nummer één van de wereld is en won de proef in het zadel van Iliana (v. Cardento 933). Het zilver ging naar Martin Fuchs met The Sinner (v. Sanvaro). Harry Charles veroverde het brons in het zadel van Casquo Blue (v. Chacco-Blue). 

Wathelet vormde de beste Belgische combinatie met Berline du Maillet Z en bleef voor Pieter Devos met Claire Z in het individuele klassement. 

Team competitie

Wathelet reed met Berline du Maillet Z (v. Berlin) naar dertien terwijl Smolders iets beter deed en elfde werd nadat hij aan de start kwam met Monaco NOP (v. Cassini II) waardoor ze gezamenlijk op twee kwamen als Paris Panthers.

De Paris Panthers moesten Madrid in Motion voor laten gaan. Met Maikel van der Vleuten en Eduardo Alvarez Aznar in hetzelfde team waren ze te sterk voor de concurrentie. van der Vleuten was succesvol in het zadel van Beauville Z NOP (v. Bustique), Aznar rekende op Bentley de Sury (v. Sunday de Riverland). 

Het brons ging naar de St Tropez Pirates. Zowel Michael Pender als Daniel Deusser zorgden voor een foutloze ronde. Voor Deusser zette Scuderia 1918 Tobago Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve) zijn beste beentje voor, voor Pender was dat HHS Calais (v. Cavalier Royale). 

Landgenoten Pieter Devos en Niels Bruynseels leverden beide ook een foutloze ronde af voor de Prague Lions. Met Devos aan de teugels van Claire Z (v. Clearway) en Bruynseels met die van Matador (v. Emerald van 't Ruytershof) in handen sprongen ze naar vier. 

De Berlin Eagles was het laatste duo zonder springfouten. Christian Kukuk begeleidde Mumbai (v. Diamant de Semilly) foutloos de ronde door, Philipp Weishaupt had dan weer Coby (v. Contagio) onder het zadel. 

Bekijk de resultaten hier