Deze ruiters tekenden present voor de ultieme finale van de GC Prague Playoffs

Deze ruiters tekenden present voor de ultieme finale van de GC Prague Playoffs

De spanning stijgt voor de 2022 GC Praag Playoffs [17-20 november], met ruiters die binnenkort in de Tsjechische hoofdstad zullen landen met hun trouwe compagnons. 

De beste springruiters ter wereld gaan het tegen elkaar opnemen en zetten alles op het spel staan om te strijden voor een podiumplaats in de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix en de GCL Super Cup presented by Air Bank. 

De officiële lijst van aanwezige ruiters voor de felbevochten en langverwachte GC Praag Playoffs is vandaag bekendgemaakt en staat vol met de zwaargewichten uit de paarden- en mensport, die klaar staan om het dak eraf te blazen en te strijden voor de prijzenpot van 8 miljoen euro die voor het laatste evenement van 2022 wordt aangeboden.    

Fans en toeschouwers van over de hele wereld worden getrakteerd op vier dagen sport van wereldklasse: de kwart- en halve finales van de GCL op donderdag en vrijdag en de intense finale op zondag. De strategieën voor van zowel ruiters en paarden zijn in volle gang, met als doel de teams zo goed mogelijk te positioneren om de GCL Super Cup te winnen. 

Van helden van eigen bodem tot internationale supersterren, de GC Playoffs brengt de grote kanonnen van de sport samen om te vechten voor de LGCT Super Grand Prix als individuen, en de GCL Super Cup als gewaardeerde leden van het team.  

In de GC Praag Playoffs kunnen de 16 teams leunen op hun strategieën en kunnen vier ruiters het team vertegenwoordigen tijdens het evenement, met drie ruiters die in elke ronde deelnemen, wat betekent dat er geen schrapresultaten zijn. Ploegen zullen worden verankerd door grote kanonnen zoals Martin Fuchs, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling, Jérôme Guéry, Gregory Wathelet, Beth Underhill, Philipp Weishaupt, John Whitaker, Peder Fredricson, Spencer Smith, Niels Bruynseels, Evelina Tovek en 2022 LGCT Champion of Champions, Ben Maher. 

Vijf van de 16 teams hebben gekozen voor drie ruiters, waaronder de Prague Lions, die in 2022 de derde plaats behaalden en hun ticket voor de halve finale van de GCL Super Cup al hebben bemachtigd. Andere teams die een gedurfde strategie hanteren en geen ruimte laten voor fouten zijn de Cannes Stars, Istanbul Sultans, London Knights en New York Empire

Gedurende het hele seizoen van 2022 stond een prestigieus gouden ticket voor de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix in het middelpunt van de belangstelling. Met 15 combinaties die strijden voor de titel met hoge inzet, die hun prestaties van het voorgaande seizoen 2022 willen herhalen, staan ze zaterdagavond [19 november] onder de indrukwekkende O2 arena in Praag tegenover twee uitdagende 1,65m parcoursen, die een fenomenale avond van springen van wereldklasse zullen bieden.  

De winnaars van het gouden ticket zijn Christian Ahlmann, Marlon Modolo Zanotelli, Max Kühner, Michael Pender, Harrie Smolders, Sanne Thijssen, Ludger Beerbaum, Christian Kukuk, Malin Baryard-Johnsson, Daniel Deusser, Denis Lynch, Pieter Devos, Mclain Ward, Katrin Eckermann en regerend wereldkampioen Henrik von Eckermann.  

Het jonge talent is het hele seizoen 2022 op dreef geweest, met onder meer de winnares van de LGCT Grand Prix van Madrid, Sanne Thijssen, de indrukwekkende winnares van zowel de LGCT Grand Prix van Valkenswaard als die van Riyad, Michael Pender, en de nationale held Anna Kellnerová. Zij rijden samen met de internationale young-guns Michael G Duffy, Jack Whitaker, Jodie Hall McAteer, Mike Kawai, Gilles Thomas, Sara Vingralkova, Ioli Mytilineou en Zoé Conter op het wereldpodium tijdens de GC Praag Playoffs.  

Met back-to-back entertainment, een uitmuntende sfeer en vier dagen van spannende jumping, wordt toeschouwers van heinde en verre een evenement beloofd waar het hele gezin van kan genieten. 

Volledige lijst van ruiters


Bron: Persbericht GCL