Belgische paarden zorgen voor vuurwerk in aartsmoeilijke LGCT Grote Prijs Riyadh, Bruynseels beste Belg

Belgische paarden zorgen voor vuurwerk in aartsmoeilijke LGCT Grote Prijs Riyadh, Bruynseels beste Belg

Een aartsmoeilijke en uitdagende LGCT Grote Prijs in Riyadh had geen hoofdrol voor onze Belgische ruiters. Niels Bruynseels kon voor het beste resultaat zorgen in het zadel van de 14-jarige sBs ruin Delux van T&L (Toulon, Fokker: Luc Van De Vijver) en werd vijftiende. 

Iets verder op achttien volgde Gilles Thomas met de 12-jarige Luna van het Dennehof (Prince van de Wolfsakker, fokker: Marc en Patrick Van Dyck - De Muynck). Abdel Saïd kwam met Bonne Amie (A Big Boy) op negentien. 

Acht ruiters schopten het tot in de barrage. De eerste helft hield het alvast niet droog in het 1.60m hoge parcours. Maikel van der Vleuten kwam als vierde aan de start op de Zangersheide ruin Beauville Z NOP (Bustique) en kreeg een springfout aangerekend. Ook Ben Maher en de 13-jarige KWPN hengst Faltic HB (Baltic VDL) lieten hout tegen de grond gaan. 

Simon Delestre zorgde met de Zangersheide ruin Dexter Fontenis Z (Diarado, Fokker: S.C.R.I S.Ky Horses) voor de eerste foutloze rit! De te kloppen tijd stond op 38,31s wat tevens ook al de snelste ronde was. De Zweedse Malin Baryard-Johnsson stak hen nog voorbij en stuurde de BWP merrie H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof) van fokkers W. Vanderlinden-van Turtelboom-Ruys in 37,72s foutloos naar de finish. Christian Kukuk (GER) bewees dat het nog sneller kon en leek bijna te zweven in het zadel van Checker 47 (Comme il Faut). Met 37,56s op de klok kroonde het Duitse duo zich als winnaars!

Resultaten



Foto©: LGCT