Alles of niets: Pieter Devos als beste Belg richting LGCT Finale Riyadh

Alles of niets: Pieter Devos als beste Belg richting LGCT Finale Riyadh

In Riyadh is de inzet hoog nu de ruiters worden onthuld voor de Longines Global Champions Tour Finale! Het hoogtepunt van het seizoen 2023, staat gepland van 26 tot 28 oktober. Harrie Smolders (NED) en Maikel van der Vleuten (NED) worden vergezeld door 's werelds nummer één, Henrik von Eckermann (SWE), in hun race naar succes. Het trio heeft allemaal hun zinnen gezet op dezelfde prijs - de LGCT Kampioenstitel.

Smolders leidt momenteel de tussenstand met een totaal van 252 punten, maar wordt nauw gevolgd door van der Vleuten en von Eckermann, die elk met 235 punten op de tweede plaats staan. Wie behaalt volgende wek de titel? 

Voor België staat Pieter Devos het beste geklasseerd met zijn elfde plaats en 188 punten. In Saudi-Arabië krijgt hij het gezelschap van Abdel Saïd, Olivier Philippaerts, Niels Bruynseels en Gilles Thomas die allemaal, in respectievelijke volgorde, volgen binnen de top 20 van de tussenstand! 

Natuurlijk zullen er ook anderen zijn die hun uiterste best zullen doen in deze opwindende strijd om roem. Naast deze drie ruiters zullen we onder andere ook Julien Epaillard (FRA), Ben Maher (GBR), Martin Fuchs (SUI), Max Kühner (AUT), Simon Delestre (FRA) en nog veel meer aan het werk zien.