Abdel Saïd pakt rankingpunten in eerste ronde GCL

Abdel Saïd pakt rankingpunten in eerste ronde GCL

De Global Champions League is afgetrapt in Doha! In deze eerste ronde telt het resultaat zowel individueel als voor de Global Champions Teams. Met Longines Ranking punten die te rapen vielen was Abdel Saïd meteen bij de pinken en sprong op Arpege du Ru (v. Apache d'Adriers) naar de top tien.

De 1.55m hoge rubriek werd rechtstreeks op tijd verreden. 38 combinaties traden aan waaronder ook Abdel Saïd. Op de dertienjarige merrie Arpege du Ru (v. Apache d'Adriers) was de Belg op geen fout te betrappen en met hun tijd van 71,20 waren ze goed voor de negende plaats. Onder de Belgische vlag hield ook Niels Bruynseels zijn Matador (v. Emerald) foutloos. Zij waren net iets trager en kwamen op negentien te staan.

De overwinning kwam op naam van Ioli Mytilineou. De Griek stuurde de twaalfjarige BWP ruin L'Artiste de Toxandria (v. Toulon) in 66,79 foutloos over de finish. Efe Siyahi zet hen op de hielen maar was net niet snel genoeg voor de overwinning op Calvino (v. Castelan II). Op de derde plaats kwam nog een Belgisch paard: De sBs merrie Griffin van de Heffinck (v. Castelino van de Helle) kwam onder Jur Vrieling op het podium. 


Bekijk de volledige uitslag hier