"Hoefsmeden worden door deze Coronacrisis nog het minst geraakt"

"Hoefsmeden worden door deze Coronacrisis nog het minst geraakt"

De hippische wereld incasseert langs alle kanten klappen, zo veel is duidelijk. Events worden afgelast, de handel draait minder goed dan normaal, ... "Hoefsmeden en toeleveranciers van voer blijven hier eigenlijk buiten schot", aldus Emile Hendrix, voormalig Nederlands topruiter en eigenaar van Stal Hendrix.

"Dat de hippische sector een erg winstgevende sector is, lijkt mij duidelijk", aldus Hendrix. "Maar dat is nu even niet het geval. We merken dat de handel stil ligt en er worden ook geen wedstrijden meer georganiseerd. Sommige actoren worden door deze crisis dan ook erg hard geraakt en dat terwijl de kosten wel blijven doorlopen, zeker voor maneges en handelsstallen. Zij moeten de paarden natuurlijk blijven verzorgen en trainen maar er komt heen geld binnen. Topruiters zijn afhankelijk van prijzengeld dat ze nu niet ontvangen en ook wat concoursen betreft, zal de toekomst moeten uitwijzen wat er nu precies zal gebeuren". 

"De groep die volgens mij nog het meest gespaard blijft van deze crisis, zijn de hoefsmeden en de toeleveranciers van paardenvoeding", gaat hij verder. "Zij voorzien in de essentiële behoeftes van het paard. Paarden blijven natuurlijk eten en hoeven blijven groeien. Zij zijn dus alvast zeker van hun werk". 

Toch blijft Hendrix ook positief: "Ik geloof niet in doemscenario's en ben er vast van overtuigd dat mensen gaan blijven paardrijden en paarden gaan blijven kopen. Misschien hebben we vanaf juni al weer meer mogelijkheden, misschien duurt het nog een half jaar, niemand die het weet. 

Bron: DVHN.nl