Net geen Olympisch ticket voor Belgisch team in Nations Cup Boekelo

Net geen Olympisch ticket voor Belgisch team in Nations Cup Boekelo

Het Duitse team heeft vandaag de landenwedstrijd gewonnen in Boekelo. De Britse Laura Collett greep een individuele eerste plaats. Voor het Belgische team zat er helaas geen ticket voor de Olympische Spelen in; dat was voor Zwitserland. 

Duitsland wist te winnen met 94,1 strafpunten. Het team bestond uit Sandra Auffarth, Michael Jung en Ingrid Klimke. Australië werd tweede met 123,5 strafpunten, Christopher Burton zette het beste resultaat neer met Clever Louis. Japan werd derde met 124,2 strafpunten. 

België finishte als zesde met 148,3 seconden. Constant van Rijckevorsel, Lara De Liedekerke-Meier en Senne Vervaecke verdedigden ons land met succes. Enkel ging het ticket voor de Olympische Spelen naar Zwitserland, aangezien zij wat meer punten hadden in de definitieve ranking van de Nations Cup. Zweden won de definitieve Nations Cup ranking. 

Laura Collett kon op de valreep individueel winnen voor Groot-Brittannië met London 52. Zij verzamelden 26 strafpunten. Christopher Burton finishte als tweede met Clever Louis voor Australië, Michael Jung en Creevagh Cooley veroverden de derde plaats met 28,1 strafpunten. Constantin Van Rijckevorsel werd beste Belg met Beat It op de 31ste plaats. 

Klik hier voor alle resultaten.