Markus Fuchs gaat het Zwitserse Eventingteam voorbereiden op de Olympische Spelen

Markus Fuchs gaat het Zwitserse Eventingteam voorbereiden op de Olympische Spelen

Markus Fuchs is benoemd tot assistent-bondscoach voor de beste Zwitserse combinaties in de eventing, verantwoordelijk voor de springsport. Hij zal op 1 februari beginnen en de atleten ten minste tot aan de Olympische Spelen in Parijs begeleiden. 

Op 68-jarige leeftijd heeft de Zwitser een indrukwekkend palmares in de paardensport. Samen met Tinka's Boy won hij een zilveren medaille op de Olympische Spelen van Sydney in 2000, droeg hij bij aan het brons van het team op de wereldkampioenschappen in Den Haag in 1994 met Goldlights, en behaalde hij individueel zilver op het Europees kampioenschap in Hickstead in 1999, opnieuw met Tinka's Boy. Het succesvolle duo claimde ook de overwinning in de finale van de Wereldbeker in 2001 in Göteborg. Hij heeft ook zijn kennis en expertise ingezet door tal van topspringruiters te trainen en als teamleider, met name in Italië. Markus Fuchs neemt de taken over van Lesley McNaught, die in december plotseling is overleden.

Markus Fuchs is enthousiast over deze nieuwe uitdaging en haalt motivatie uit het werken met het eventingteam, vooral in een Olympisch jaar. Hij waardeert de verschillen in eisen voor zowel de ruiters als de paarden ten opzichte van het springen. Hij neemt met genoegen het stokje over van Lesley en kijkt uit naar de samenwerking met de eventingelite van Zwitserland.



Bron: Grand Prix
F. ©: Hippofoto / Dirk Caremans