UPDATE: Gregory Wathelet en Niels Bruynseels nemen sterke start tijdens EK springen

UPDATE: Gregory Wathelet en Niels Bruynseels nemen sterke start tijdens EK springen
Vandaag is in Gothenburg het Europees kampioenschap voor de springruiters begonnen. Voor België heeft Gregory Wathelet het spits afgebeten met een degelijke ronde. Het eerste parcours is een jachtparcours. Dat betekent dat de tijd bepalend is voor de uitslag, eventuele springfouten worden bestraft met een toevoeging van 4 seconde aan de gereden tijd.

Gregory Wathelet en zijn 11-jarige Coree (v. Cornet Obolensky) klokte af in 81,00 seconden. Samen met zijn GP-winnend paard in Aken noteerde hij echter één springfout en springt zo naar een totaal van 85.00 seconden.

Niels Bruynseels kruiste de finish in 83,38 seconden. In het zadel van de 11-jarige Z-merrie, Cas de Liberte (v. Cracky Z) hield hij het hout in de lepels en neemt zo eveneens een schitterende start van zijn EK.

Ook het Olympisch Duo Jerome Guery en de Malito de Reve-zoon, Grand Cru van de Rozenberg gingen er volledig voor. Het duo haalde een snelle finish in 80,14 seconden. Ten kostte van één springfout brengt dit het duo voorlopig nog op een 14de plaats.