EK Jeugd: Belgische Junioren pakken vijfde plaats, Luiz Felipe de Azevedo beste individueel

EK Jeugd: Belgische Junioren pakken vijfde plaats, Luiz Felipe de Azevedo beste individueel

Ook de Junioren hadden vandaag hun eerste ronde voor het Europees Kampioenschap in Gorla Minore. Onze Belgische ruiters konden alvast een vijfde plaats veroveren. Luiz Felipe Neto de Azevedo scoorde individueel het beste resultaat. 

De Azevedo rekende op Valentino Massuere (v. Canturo) om het parcours foutloos af te werken. Het duo had daarbij ook nog eens de snelste tijd voor het Belgische team. Individueel leverde hem dat een zeventiende plaats op.

Louis Lambrecht kreeg op Llana D een springfout aangerekend en had zo het tweede beste resultaat. Mathieu Guery onderging met Tender Dream Hero Z (v. Thunder vd Zuuthoeve) hetzelfde lot en had daarbij nog een puntje voor tijdsoverschrijding. Yana Jansegers kwam voor ons land aan de start met haar vertrouwde Orlando vd Afspanning (v. Kartouzo van 't Kathof), Sarah Ver Linde maakte het team compleet in het zadel van Caleya.

Ook bij de Junioren neemt het Ierse team de leiding met Duitsland volgend op twee. Het Nederlandse team neemt voorlopig de derde plaats voor hun rekening.

Uitslag