Belgisch team mist zijn start op het EK in Milaan, Wilm Vermeir Belgische sterkhouder

Belgisch team mist zijn start op het EK in Milaan, Wilm Vermeir Belgische sterkhouder

De Belgische ruiters hebben op het EK in Milaan een moeizame start genomen. In de eerste ronde, verreden over een jachtparcours, kon enkel Wilm Vermeir voor een foutloze rit zorgen voor het team in het zadel van Iq van het Steentje (v. Toulon). Individueel was Niels Bruynseels ook op geen fout te betrappen met Delux van T&L (v. Toulon). 

Koen Vereecke kwam als eerste voor het team aan de start op Kasanova de La Pomme (v. Bamako de Muze). De dertienjarige hengst tikte één balk uit de lepels. Als tweede was het de beurt aan Olivier Philippaerts met de elfjarige H&M Miro (v. Diamant de Semilly). Ook zij konden het niet foutloos houden en kregen acht strafpunten aangerekend. Wilm Vermeir kon als eerste voor een nulronde zorgen en bracht de vijftienjarige BWP ruin foutloos naar de overkant. De laatste om de Belgische driekleur te verdedigen was Nicola Philippaerts. Op Katanga vh Dingeshof (v. Cardento) kreeg ook hij acht strafpunten bijgerekend. 

Niels Bruynseels kwam niet voor het team aan de start maar dingt wel mee voor de individuele prijzen. Op de 14-jarige sBs ruin kon hij al het hout onaangeroerd laten en nam individueel de achttiende plaats in. 

De leiding werd genomen door de Zweedse Jens Fredricson en Markan Cosmopolit (v. Cohiba). Martin Fuchs volgde op een halve seconde op twee met de KWPN ruin Leone Jei (v. Baltic VDL). Philipp Weishaupt had slechts zeven honderdsten meer en kwam op drie in het zadel van Zineday (v. Zinedine). 

Ook in de landencompetitie gaat Zweden voorop na sterke prestaties van Wilma Hellström en Cicci BJN (v. Ci ci Senjor ASK), Rolf-Göran Bengtsson en Zuccero (v. Zirocco Blue), Henrik von Eckermann en Iliana (v. Cardento) en uiteraard Fredricson en de twaalfjarige ruin. Twee wordt voorlopig bezet door favoriet en titelverdediger Zwitserland. Op drie volgt het Duitse team. 

Voor het Belgische team is er nipt een plek binnen de top tien, zij komen voorlopig op de negende plaats.


Individuele uitslag
Landen uitslag