André Thieme en DSP Chakaria zullen Europese titel niet verdedigen in Milaan

André Thieme en DSP Chakaria zullen Europese titel niet verdedigen in Milaan

André Thieme en DSP Chakaria (v. Chap I) zullen niet van start gaan op het Europees Kampioenschap Springen in Milaan. Hierdoor zullen Gerrit Nieberg en Ben het Duitse team vertegenwoordigen en zullen Christian Kukuk en Mumbai (v. Diamant de Semilly) doorschuiven.

De Europese Kampioenschappen Springen vinden plaats van 29 augustus tot 3 september in Milaan, Italië. André Thieme en zijn merrie DSP Chakaria zijn de regerende Europese kampioenen, ze wonnen in 2021 in Riesenbeck de gouden medaille in het individuele klassement en zilver als team. Ook voor het EK in Milaan waren ze geselecteerd als deelnemers van het Duitse team, zoals opgesteld door bondscoach Otto Becker, om de Duitse kleuren te vertegenwoordigen.

André Thieme heeft in overleg met het teammanagement besloten om niet aan het EK deel te nemen vanwege een lichte blessure van zijn paard. "Dit is puur een voorzorgsmaatregel. Chakaria betekent alles voor me - haar gezondheid en vooral haar langetermijngezondheid hebben voor mij de hoogste prioriteit. Het spijt me ontzettend dat ik niet voor het team kan rijden. Het valt me zwaar om er niet bij te zijn, maar haar welzijn staat voorop", verklaarde Thieme.

"Het spijt me enorm voor André dat hij niet kan starten en het is ook een verzwakking voor ons team als de regerende Europese kampioen er niet bij is", zei bondscoach Otto Becker.

Christian Kukuk (Riesenbeck) zal in zijn plaats treden en met zijn hengst Mumbai als individuele ruiter naar Milaan reizen. 


Bron: Pferd Aktuell