Larissa Pauluis en Flambeau beste Belgische duo in Wereldbeker Den Bosch, Werth wint

Larissa Pauluis en Flambeau beste Belgische duo in Wereldbeker Den Bosch, Werth wint

In Den Bosch werd het publiek van de Dutch Masters op zaterdag getrakteerd met heel wat knappe proeven tijdens de Wereldbeker Dressuur Kür op muziek. De Duitse Isabell Werth reed met afstand naar de eerste plek. 

In het zadel van DSP Quantaz, de zoon van Quaterback, werd Werth (GER) net niet unaniem op één geplaatst. De amazone stond bij een jurylid op twee geplaatst voor techniciteit van de proef. Met een totaal van 85,250% was het duo de ontegensprekelijke winnaar. Charlotte Fry (GBR) kwam aan de start met Everdale. Met de pikzwarte hengst van Lord Leatherdale kreeg de Britse amazone gemengde quoteringen. Hun totaal van 82,250% plaatste hen wel op twee. Emmelie Scholtens was de laatste Nederlandse aan de start met Indian Rock. De nog maar 11-jarige hengst van Apache maakte heel wat indruk bij de jury en kreeg 82,095%, goed voor het brons.

Larissa Pauluis was met Flambeau (Ampere) de best genoteerde Belgische combinatie. Het duo kreeg 75,155% van de jury en werd daarmee negende. Op tien volgde Charlotte Defalque, die op Botticelli (Vivaldi) 74,795% kreeg. Flore de Winne kwam net voor 'the big five' aan de start en besloot haar kür met Flynn FRH (Tannenhof's Fahrenheit) onder luid en enthousiast applaus van het publiek. De jury beloonde hen met 70,435%. 

Resultaten