EK Rotterdam; Fanny Verliefden weet het tij niet te keren...

EK Rotterdam; Fanny Verliefden weet het tij niet te keren...

In Rotterdam is vandaag het Europees kampioenschap dressuur van start gegaan met de landenwedstrijd.  De Grand Prix wordt over twee dagen verreden. Na de eerste dag staat Duitsland op kop. De eerste twee ruiters voor Groot-Brittannië zetten de Britse vlag voorlopig op koers voor de zilveren medaille voor Zweden.

Dorothee Schneider haalde ruim 80 procent.Hoewel de Duitse een monsterscore haalde wist ze met Showtime FRH (Sandro Hit) geen feilloos optreden te presteren. In de eerste piaffe viel het paar stil. Alsnog ontving het duo 80,233%.

Simon Missiean was de eerste Belg in de ring. In het zadel an de 12-jarige Charlie (Florence) strandt het duo met 67,314% buiten de individuele top 20. Fanny Verliefden noteerde het beste Belgische resultaat met Indoctro vd Steenblok (Rubin Royal Old). Verliefden reed een gelijkmatige proef, goed voor 68,137% of de 21 ste plaats. Dit brengt de Belgen voorlopig op de 13e plaats, een extra inspanning za morgen nog geleverd moeten worden om de beoogde top zes te halen en aldus een ticket voor Rio.

Jeroen Van Lent blijft positief. "De plaatsing na dag één is niet wat we gehoopt hadden maar we moeten positief blijven. Alles blijft mogelijk. De tegenstand zal nog wel wat fouten moeten maken en onze twee andere combinaties zullen echt alles uit de kast moeten halen. Onze twee duo's hadden een mooi resultaat maar de fouten waren er ook. We scharen ons nu achter de twee resterende combinaties en willen ons focussen op de top zes plaats..."