VOR Kampioen: "Als iedereen gezond blijft is het enkel hopen op de heropstart van het wedstrijdseizoen..."

VOR Kampioen: "Als iedereen gezond blijft  is het enkel hopen op de heropstart van het wedstrijdseizoen..."

Ook de regionale kampioenen tellen de dagen af naar de heropstart van het wedstrijdseizoen. We spraken met VOR kampioen, Jeroen Geerts. De springruiter zal misschien wel 2 jaar de titel dragen zonder die te moeten hebben verdedigen...

Hoe houd jij je nu vooral bezig? Train je nog of hebben de paarden rust?
Ik train vooral de jonge paarden wat meer door nu, de oudere paarden kwamen net uit het winterseizoen en hebben nu een verlengde rustperiode.

Is het kampioenschap winnen de mooiste overwinning van het laatste jaar?
Met Atoucha VD zeker wel. Met Japrilli VH heb ik de nationale titel in lrv gewonnen en dit waren zeker de twee hoogtepunten van het seizoen. Vooral blij dat ik met de twee paarden een Kampioenschap kunnen winnen.

Kan je nog herinneren hoe die dag precies is verlopen?
Ik stond voor aanvang van de finale op de 3e plaats volgens mij. Het was toen zeer warm. En aangezien Atoucha nogal een temperamentvolle merrie is wist ik dat ik hier misschien met haar wel voordeel uit kon halen. Eerste omloop kreeg ik een domme fout op de eerste hindernis toen dacht ik dat het voorbij was omdat ik wist dat Nico en Laurens zeer regelmatige combinaties zijn die weinig fouten maken maar het technische parcours en het warme weer zorgden er toch voor dat ze allebei in de fout gingen en toen schoof ik zelfs een plaats op in het klassement, 2e ronde heb ik dan alles of niks gereden omdat de tijd vrij kort stond, ze sprong super en omdat de rest tijdfouten kreeg schoof ik in extremis nog op naar plaats 1!

Wat ging er door je hoofd toen je besefte dat je gewonnen had?
Eerst was er wat onduidelijkheid met de tijdfout van Nico, dus wist ik niet meteen of ik effectief gewonnen had of niet. Toen ik bevestiging kreeg vooral blijdschap voor het paard want het is wellicht haar laatste jaar in de sport voor ze fokkerij in gaat.

Nog een boodschap die je aan iedereen wil meegeven?
Dat iedereen gezond mag blijven zodat we snel terug op wedstrijd kunnen gaan !