Paardensport Vlaanderen laat clubbijdrage 2021 vallen

Paardensport Vlaanderen laat clubbijdrage 2021 vallen


Herinner je je maart van dit jaar nog? Corona kwam net opzetten en we gingen een eerste keer in lockdown. Naïef als we toen allemaal waren, dachten we er tegen de paasvakantie wel van af te zijn. Dat is wel even anders uitgedraaid… Ondertussen zitten we nog altijd met dat verdomde virus opgescheept en is er nog steeds geen concreet licht aan het einde van de tunnel.Het voorbije jaar zijn er dus heel wat uitdagingen jullie pad gekruist. Lessen en wedstrijden die niet mochten doorgaan, afspreken in bubbels, de cafetaria moeten sluiten, … Het bleek een periode waarin flexibiliteit, aanpassingsvermogen en vooral ook creativiteit op alle soorten vlakken noodzakelijk waren. Ook op financieel vlak.

In dat kader zijn er heel wat steunmaatregelen gelanceerd voor allerhande sectoren. De sportsector werd na de eerste lockdown hierin niet vergeten en daarom richtte de minister van Sport, Ben Weyts, een noodfonds op. Dit fonds werd verdeeld onder de verschillende sportactoren in het landschap en ook wij bij Paardensport Vlaanderen kregen een mooi stukje van de koek. Eén van de voornaamste doelstellingen van het noodfonds is de ondersteuning van de sportclubs, wat we dan ook absoluut ter harte nemen.

Bij de fijnste sportfederatie van het land hebben zich in 2020 677 sportclubs aangesloten en we opteren om iedere aangesloten club gelijkmatig te ondersteunen. Hoe we dit doen? De jaarlijkse clubbijdrage bedraagt in normale omstandigheden €200, maar naar 2021 toe zal het clublidmaatschap voor alle clubs die in 2020 waren aangesloten gratis zijn. Dat betekent dat de financiële steun vanuit het noodfonds voor jouw club €200 bedraagt! Het lijkt een druppel op een hete plaat, maar het totaal te verdelen bedrag is wel ruim €135.000. In 2020 zijn we met 677 aangesloten clubs en op deze manier kan elke club van dezelfde ondersteuning genieten, nl. 200 euro per club. We hopen van ganser harte dat we op deze manier onze clubs toch op één of andere manier vooruithelpen. Blijf zeker ook onze website in het oog houden, want we publiceren daar steeds alle steunmaatregelen vanwege de overheid.

Weet dat de steden en gemeenten ook een deel van het noodfonds ter ondersteuning van de sportclubs hebben ontvangen. Informeer zeker in je gemeente of jouw club hiervoor in aanmerking komt. Bovendien zijn we nog steeds in overleg met de overheid om nog extra steunmaatregelen uit te werken gezien de tweede lockdown waarin we nu verkeren. Vandaar dat we bijvoorbeeld recentelijk de oproep gelanceerd hebben naar een verlaagd BTW-tarief.

We hopen samen met al onze clubs uiteraard op een veel beter 2021 en hopen met deze extra inspanning alvast een eerste stap te zetten richting een sportiever 2021.

Bron: Paardensport Vlaanderen