Overlegcomité beslist: niet-essentiële winkels mogen af van afspraken systeem

Overlegcomité beslist: niet-essentiële winkels mogen af van afspraken systeem

Het overlegcomité is momenteel nog in volle gang maar de eerste beslissingen raken alvast bekend. Zo zou shoppen weer mogelijk zijn zonder op voorhand een afspraak te maken, wat dan vooral goed nieuws is voor de verschillende ruitersportwinkels. Andere maatregelen die alvast bekend raakten is dat de buitenbubbel naar tien personen wordt gebracht en dat de contactberoepen weer van start kunnen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. 


"Maar, om te beginnen is nu duidelijk dat de niet-medische contactberoepen - de kappers, de schoonheidsspecialisten, ... - mogen openen op 26 april. Na de paaspauze dus. Ook de winkels mogen dan weer volledig open, want iedereen is het er over eens dat het systeem van de afspraken niet werkt."

"Wat ook al afgesproken lijkt, is onze buitencontacten. Nu mogen we maar 4 mensen zien. Dat gaat weer naar 10 mensen, ook vanaf 26 april." Simoens nuanceert eveneens dat het nog niet duidelijk is of dat nu enkel zou gelden in de publieke ruimte, op straat en in parken en dergelijke, of ook privé thuis, "wat toch iets minder makkelijk te controleren is".

"Nu is de discussie volop bezig over de terrassen", voegen ze nog toe. Het zal dan ook nog even wachten zijn op de persconferentie. "Net omdat die discussie over de terrassen en de horeca niet echt gemakkelijk verloopt.

Bron: Het Laatste Nieuws