Nederlandse (wedstrijd)lockdown alvast tot 2 maart

Nederlandse (wedstrijd)lockdown alvast tot 2 maart

In een persconferentie heeft premier Rutte vandaag gezegd dat de derde Corona golf onvermijdelijk op ons af komt. De lockdown zal dan ook verlengd worden tot alvast 2 maart. Over de avondklok wordt later een beslissing genomen.

Dit wil ook zeggen dat de paardensport alvast tot 2 maart geen doorgang kent op competitief niveau in Nederland. “In hippische accommodaties zijn de binnenruimten gesloten voor algemeen publiek. Alleen houders van paarden, werknemers van de hippische accommodaties en vrijwilligers mogen de paarden en pony’s binnen verzorgen en berijden. Rijden in de buitenbaan en buitenritten zijn - met inachtneming van de algemene coronaregels – wel voor publiek toegestaan.”

Als u van of naar Nederland reist dan moet u aantonen dat u uit het buitenland komt of er naar toe gaat (bijvoorbeeld met een vervoersbewijs) en uitleggen waarom u tijdens de avondklok reist. Controleer op de website van de Rijksoverheid of u een geldige PCR-testuitslag nodig heeft.

De Sectorraad Paarden roept iedereen in de paardensector op, van individuele eigenaren tot ondernemers, om hun verantwoordelijkheid te nemen en de avondklok te respecteren. Zorg voor een goede spreiding van lessen/training en overige activiteiten over de dag zodat alleen de noodzakelijke verzorging na 21.00 uur plaatsvindt. We zitten in een strenge lockdown en het vraagt de inzet van iedereen om het coronavirus er onder te krijgen. Vermijd contacten en blijf thuis bij klachten.