Joepie, opnieuw wedstrijden! Maar wie gaat de COVID19-aanpassingen betalen?

Joepie, opnieuw wedstrijden! Maar wie gaat de COVID19-aanpassingen betalen?

De sport kan stilletjes opnieuw op gang komen. Heel wat organisatoren met een vaste accommodatie starten volgende week met eigen wedstrijden. Zo kan je volgende week terecht bij Halkin Stables, M&M Breugelhoeve, Woutershof, Sentower Park, Azelhof, Nikki Club Bonheiden, enz. Onze vreugde kan niet op ... maar met alle restricties en nog steeds geldende Corona-eisen stellen we de vraag wie gaat dat betalen?

Momenteel is er nog geen echte vraag. De organisatoren organiseren los van de federatie en kunnen dus zelf vrij de rekening maken. Maar vanaf juli staat de federatie opnieuw te popelen om wedstrijden te organiseren... 

Als organisator van een regionale concours stelt zich dus de vraag, of die 1 tot 6 euro per start wel voldoende zal zijn.

Organisatoren moeten immers timings aanpassen, moeten extra voorzieningen treffen zoals aanwezigheid ontsmetting, meer nog zullen ze de VIP-catering arrangementen sterk moeten uitdunnen tot nader order.

Tot in extremis moeten ze zelf extra ruimtes voorzien voor secretariaat en jurytorens...

Dat alles zorgt voor een deel extra kosten maar ook een pak minder opbrengsten. De rekeningen worden gemaakt, en dan is het hopen dat er nog heel wat organisaties de moed vinden om voor een fractie te organiseren...

Lees meer over de rekening van organisatoren... klik hier