FEI helpt wedstrijdorganisaties en federaties met lagere kosten

FEI helpt wedstrijdorganisaties en federaties met lagere kosten

Het FEI kondigde eerder aan dat het zijn betaalde leden van FEI TV deels zal terugbetalen. Terwijl 60% van de werknemers op tijdelijke werkloosheid staat wil de internationale federatie ook de sport ondersteunen door kosten voor nationale federaties en wedstrijd organisaties te verlagen.

"Onze inkomsten zijn al ernstig aangetast door de pandemie," meldde de FEI afgelopen vrijdag, "maar dankzij processen die zijn opgezet na een volledige risicobeheer beoordeling drie jaar geleden, blijft de financiële positie van de FEI solide."

Het FEI begrootte zijn omzet voor 2020 op net geen 65 miljoen euro (68 miljoen Zwitserse Frank). Ongeveer 44% daarvan kwam uit commerciële bronnen, voornamelijk van sponsors. Bijna 29% niet-operationeel, verreweg het grootste bedrag van het Internationaal Olympisch Comité; en ongeveer 27% van operaties zoals vergoedingen voor kalenderorganisaties, paardenpaspoorten en antidoping en welzijn.

Door de coronacrisis is de wedstrijdkalender sterk gekrompen. Het FEI verwacht zo dat het ruim 15% van zijn inkomsten zal mislopen.

Toch wil het ook bijdragen aan de sport. Een beslissing over het verminderen of afzien van contributie is uitgesteld tot een juni-vergadering van het FEI-bestuur, wanneer meer duidelijkheid wordt verwacht over de status van shows voor het jaar. De kosten van jaarabonnementen voor de 137 nationale federaties die deel uitmaken van FEI-lidmaatschappen worden dit jaar teruggebracht tot 50% en de deadline voor alle te betalen facturen is verlengd van 30 naar 90 dagen.