Bram Vandewalle: "Er is nog geen definitieve beslissing genomen over Waregem Koerse. De feestweek is wel al afgelast"

Bram Vandewalle: "Er is nog geen definitieve beslissing genomen over Waregem Koerse. De feestweek is wel al afgelast"

De Nationale veiligheidsraad heeft alle massa-evenementen tot 31 augustus verboden waardoor ook alle randevenementen van de Waregem Koerse Feesten niet kunnen doorgaan. "Het is jammer maar gezondheid krijgt nu voorrang. Ik lig daar meer van wakker dan van andere zomerse activiteiten', aldus burgemeester Vanryckeghem. 

"De hele feestweek is alvast afgelast aangezien die in de periode plaatsvindt dat er geen massa-evenementen mogen gebeuren", aldus Wanryckeghem. De feestweek vindt dit jaar plaats van 27 augustus tot 2 september. De feestweek lokt jaarlijks tot 100.000 bezoekers. Over de hoogdag van de Waregem Koerse Feesten zelf, de koersdag, bestaat nog geen duidelijkheid. "Dat evenement vindt plaats op 1 september en kan dus in principe doorgaan. Maar dat lijkt mij eigenlijk erg onverantwoord. Het is een misvatting dat de coronacrisis op een bepaald moment 'voorbij' zal zijn, we zullen de gevolgen nog lang meedragen", aldus de burgemeester. 

Er zal later een definitieve beslissing genomen worden, dat zegt ook CEO Bram Vandewalle: "Momenteel is er nog geen beslissing gevallen".