Belgische olympiërs krijgen Corona vaccinatie eerder ...

Belgische olympiërs krijgen Corona vaccinatie eerder ...

De Belgische atleten die in augustus naar de Olympische Spelen in Tokio mogen, zullen zo snel mogelijk een coronavaccin krijgen. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist op een interministeriële conferentie. Eerder werden gelijkaardig in Nederland de sporters ook vooraf gevaccineerd.

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) ijverde al langer voor de prioritaire vaccinatie van de atleten die deze zomer naar Tokio trekken voor de Olympische Spelen. De atleten zullen zo snel mogelijk gevaccineerd worden op de Heizel. In totaal gaat het over 170 olympiërs en 55 paralympiërs. De vaccinaties zullen de komende weken al plaatsvinden. De atleten krijgen wellicht een prik met een vaccin van Pfizer of Moderna.


Ook cipiers en gevangenen boven de 65 jaar of met onderliggende aandoeningen zullen nu worden meegenomen in fase 1b. De vaccins gaan de komende weken rechtstreeks naar de gevangenissen via het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). De overige gedetineerden komen bij de start van fase 2 aan bod. Dat zal via mobiele equipes gebeuren.


Woensdag komt de interministeriële conferentie opnieuw samen. Op de agenda staan dan onder meer de uitwerking van testevenementen in de sport die met een beperkt publiek kunnen worden afgewerkt.


De ministers van Volksgezondheid verwachten deze week ook nog een belangrijke beslissing van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) over de vaccins van AstraZeneca en Johnson & Johnson.


bron: Belga