Zoe Conter en Gilles Thomas over hun eerste dag op het EK

Zoe Conter en Gilles Thomas over hun eerste dag op het EK
Net als bij de Children gisteren werden er ook bij de Junioren vandaag verschillende goede klasseringen op het Europees kampioenschap in het Oostenrijkse Wiener-Neustadt neergezet. Zo staat Zoe Conter op een knappe 3e plaats na de eerste ronde en staat de vice-Europese kampioen van vorig jaar Gilles Thomas op een 21ste plaats.

Samen met Equnews blikken zij terug op hun parcours van vandaag en hun verdere verwachtingen voor de komende dagen.

Zoe Conter:
"Ik ben heel tevreden over mijn eerste ronde want daar had ik eerlijk gezegd wel wat zenuwen voor. Voor mij was dit een belangrijke ronde want Burburry is niet zo meteen een snel paard, dus het ging moeilijk genoeg zijn om in de top 20 te geraken. Toen ik begon op te warmen voelde ze goed en fris genoeg aan en ze sprong heel goed en makkelijk. Ik had er het volste vertrouwen i.! Ik begon goed en vlot aan mijn parcours en alles volgde vanzelf. Nu ga ik met veel zelfvertrouwen naar de volgende rondes."

Gilles Thomas:
"Conaro sprong eigenlijk echt heel goed vandaag. Ik denk wel dat hij in vorm is. Alleen spijtig dat ik een fout kreeg op hindernis 7 een stijlsprong. De fout kwam er een beetje omdat ik wat korter wou draaien en hij vervolgens wat naar binnen viel en een voorbeen fout kreeg. Al bij al ben ik nog wel tevreden omdat het vandaag een jachtparcours was en ik voor de rest wel snel was. Na de eerste ronde sta ik nog op een 21ste plaats op minder dan 4 strafpunten. Dit resultaat is beter dan vorig jaar, want vorig jaar was ik wel nul de eerste dag, maar toen stond ik pas 27ste op meer dan 4 strafpunten en toen ben ik ook nog op een tweede plaats gestrand in het eindklassement. Zo hoop ik de volgende dagen nog goede rondes te rijden waardoor ik hopelijk nog wat kan opschuiven."