Yentl Baert: "Wat een geweldige overwinning"

Yentl Baert: "Wat een geweldige overwinning"
Young Rider Yentl Baert heeft in Beervelde de 2 sterren Grote Prijs op haar naam geschreven. Tijdens de persconferentie was het duidelijk dat zij het nog steeds niet kon geloven.

"Heel mijn seizoen was al goed met Fantast. We werden vorige maand nog 3e in de Beker van België voor Senioren en 4e in de Beker van België voor Young Riders. Ik keek enorm uit naar deze wedstrijd, waar ik dankzij Jean-Pierre Goossens, die hier één van de sponsors is, aan de start kon komen.
Ik voelde aan Fantast dat het goed zat om hier deel te nemen. Op woensdag was ik al 7e en gisteren kregen we een foutje. Ik had zeker niet verwacht dat ik zou winnen, maar hopen dat doe je altijd. Fantast is echt klaar om op een hoger niveau te lopen.
Ik ken hem heel goed en hij kent mij heel goed. Wij hebben hem gefokt en sinds een 5 tal jaar heb ik hem onder het zadel. Sindsdien is het altijd goed gegaan. Hij is heel regelmatig en voorzichtig.

Het is mijn derde jaar dat ik hier mag starten. Het is altijd een wedstrijd waar je naar uitkijkt. Er is geen enkel moment hier dat er niets te beleven is, van 's ochtends tot 's avonds is het hier geweldig. Er is ook een heel goede bodem met een mooie piste. De riders club is een geweldige formule zodat je daar altijd terecht kan om rustig iets te eten en te drinken.

Tot slot wil ik mijn ouders graag bedanken. Mijn vader heeft me altijd gecoacht en hij fokt ook de paarden. Mijn mama staat misschien meer op de achtergrond, maar haar rol is net als die van mijn vriend zeer belangrijk. En uiteraard ben ik dan ook heel tevreden met een sponsor zoals Horse Lounge uit Aalst met Gino en Alexandra.

Mijn concours zit er nu op. Morgenavond vertrek ik normaal gezien naar Gesves waar ik twee 6 jarigen op het Belgisch kampioenschap ga rijden. De komende weken ga ik nog deelnemen aan enkele Gold League en Gouden Laars wedstrijden."