Winnende Italianen: "Dit is één van de mooiste pistes van Europa"

Winnende Italianen: "Dit is één van de mooiste pistes van Europa"
Italië won net als enkele jaren geleden de Nations Cup van de 'Longines Spring Classic of Flanders'. Na afloop reageerden zij dan uiteraard zeer gelukkig op hun overwinning.

BWPM0465Hans Horn (chef d'equipe): "Ik heb dit team gekozen op basis van de resultaten die ze de voorbije maanden hebben neergezet. Piergiorio had o.a. in Arezzo recent goede resultaten behaald. Lorenzo heeft van Stephex met Erco een geweldig paard ter beschikking gekregen. Daniele zijn paard was vrij nieuw op dit niveau, maar bevestigde hetgene wat ik verwacht had. Luca Maria was wat ongelukkig vandaag, maar dat kan gebeuren. Na de eerste ronde had ik wat schrik met de tijdsfouten die we kregen. Deze wedstrijd was voor ons belangrijk om meteen al punten te verzamelen. De volgende manche is in La Baule, daar start ik wellicht met hetzelfde team."

Luca Maria Moneta (nr 68): "Dit is één van de beste pistes van Europa. De parcoursbouwer deed goed zijn werk. Mijn paard was niet meteen in zijn beste dag, maar ik had het geluk dat ik een super team heb."

BWPM0463Lorenzo de Luca (nr 88): "Mijn eerste keer in het team met Erco van 't Roosakker. Ik heb hem ter beschikking gekregen na een herverdeling van de paarden bij Stephex. Ik rijdt hem nu al sinds februari. Tijdens de Spring Tour hebben we hier in Lummen de Grand Prix gesprongen en dat verliep ook goed. Ik had met onze chef d"equipe afgesproken dat we met Erco enkele landenwedstrijden konden rijden."

Piergiorgio Bucci (nr 89): "Als laatste combinatie moeten starten is altijd spannend. Ze hadden mij al gezegd dat we gewonnen hadden maar toch wou ik er nog vol voor gaan, met een foutloze rit tot gevolg."

Daniele Augusto Da Rios (nr 690): Dit was een unieke ervaring voor mij. Ik heb For Passion al sinds hij 5 jaar oud is en ik bracht hem zelf tot dit niveau. Het is ongelofelijk om te zien hoe hij op dit niveau sprong vandaag. Ik heb het geluk dat ik een geweldige eigenaar heb."