Vincent Martens: "Dit was misschien wel onze beste proef ooit"

Vincent Martens: "Dit was misschien wel onze beste proef ooit"
Tijdens het Wereldkampioenschap voor jonge eventing paarden is Vincent Martens deze week onze gastblogger van dienst. Hij komt in Frankrijk aan de start met twee paarden. In deze derde BLOG blikt hij terug op de eerste wedstrijddag.

Omstreeks 7 uur zijn we opgestaan om de paarden eten te gaan geven. Daarna zijn we met de paarden wat gaan wandelen. We hebben toen ook de cross gaan verkennen. Het ziet er een heel mooie cross uit met toch genoeg moeilijkheden in.
Na de verkenning hadden we een lunch aan de vrachtwagen. In de namiddag zijn we naar enkele dressuurproeven gaan kijken. We zagen meteen enkele hele mooie proeven.
Nadien was het tijd om Idith de Saar klaar te maken voor haar dressuurproef. Ze liep een heel goede proef, ik denk zelfs haar beste proef ooit tot hiertoe. Helaas vonden we allemaal dat we relatief weinig punten kregen in verhouding met andere proeven die we zagen.
Maar toch zijn we tevreden! Na Idith reed ik Eiskonig nog samen met mijn dressuurtrainer Brecht D'hoore, die lijkt elke dag meer en meer zin te krijgen. We zien het volledig zitten.
Later op de dag kwamen ook de eigenaars van Eiskonig aan. Samen met hen ben ik ook eens de cross gaan verkennen. Daarna hebben we nog gezellig aan de camion wat aperitief zitten drinken en gegeten.