Tom Franckx: "De toekomst met Dolores ziet er rooskleurig uit"

Tom Franckx: "De toekomst met Dolores ziet er rooskleurig uit"
Na afloop van de laatste proef van de WEN 2016, de Kür op muziek Inter I, hadden we een gesprek met de winnaar Tom Franckx. Hij won deze proef met de achtjarige Dolores Van De Kwikaard.

Tom Franckx was zeer tevreden over zijn Kür Inter I: "Het was de eerste keer dat ik deze Kür van Theo Holstein reed en als ik de muziek in de auto opzet, is het al een beetje een kippenvelmoment en dan moet je afwachten hoe dat het gaat in de ring. Het ging eigenlijk echt super, geen fouten, ik denk dat Dolores perfect past bij de muziek. Bij mijn eindgroet dacht ik dit is voor mij goed, maar is het goed genoeg om goede punten te krijgen. Uiteindelijk kreeg ik dan ook de goede punten. Het kan eigenlijk niet beter."

Over zijn paard Dolores wist hij ons te vertellen dat ze een zeer bijzonder paard is voor hem. De merrie is in eigendom van de familie Pais en Cornelis. Tom rijdt haar al van haar vijf jaar en samen hebben ze al een hele weg afgelegd. Ze behaalden zo onder andere zilver op de Beker van België, twee keer meer dan 82% op het WK zesjarige paarden in Verden in 2014 en een derde plaats in Verden vorig jaar. "Ik ben dan met haar gestart in de M10 want ze was dan nog maar net zeven jaar, hier hebben we zeer veel gewonnen. Dan hebben we vorig jaar de overstap gemaakt naar de Prix St. George.
Op het Belgisch Kampioenschap hebben we dan de drie proeven gewonnen. Zaterdag zijn we dan voor de eerste keer in de Inter I gestart en meteen gewonnen met net geen 70% en vandaag voor de eerste keer de Kür en ook gewonnen."
Over de Zucchero-nakomeling wist hij ons verder nog te vertellen dat het een super leuk paard is met veel kwaliteit en met een goed hoofd, ze is ook hartstikke lief.

"Het plan met Dolores is dit jaar Lichte Tour te blijven rijden. We zouden graag internationaal Lichte Tour gaan rijden omdat we denken dat het paard zich daar kwalitatief toch kan aanbieden. Ik vind dat je niet zomaar internationaal moet gaan rijden, je bent ver van huis, je moet je stal achterlaten, maar ik denk wel dat Dolores een paard is die daar in kan meedraaien. De toekomst met Dolores ziet er in ieder geval rooskleurig uit." besloot Tom Franckx.