Thibeau Spits zet zegereeks verder in Kronenberg

Thibeau Spits zet zegereeks verder in Kronenberg

In het Hippisch Centrum de Peelbergen zet Thibeau Spits zijn zegereeks verder. Gisteren won Spits al met de BWP-merrie, Javanna van de Torredreef (Wandor van de Mispelaere). Vandaag ging het duo op herhaling in de 1.35m rubriek.

In de 1.35m rubriek bleek Spits met de 13-jarige BWP-merrie, Javanna van de Torredreef opnieuw de snelste. Het paar verwees met slechts drie honderdsten van een seconde landgenoot, Alexander Housen naar de tweede plaats. De Belg volgde op het podium in het zadel van de zoon van Warrior, Warriors Glory. Het podium van deze rubriek werd afgewerkt door Aura Vasama en de 12-jarige KWPN-ruin, Fayot (Lupicor).

Alexander Housen is Belgische sterkhouder  in 1.40m MT kwalificatie

In de 1.40m rubriek sprong Alexander Housen opnieuw in de prijzen. Samen met Ikannan V G (Kanna) plaatste Housen zich op de zevende plek. Proefwinst van deze kwalificatie van de Medium Tour kwam op naam van Mathijs van Asten met de sBs-merrie, Dragonfly de Longhcamps (Clinton). De voormalige merrie van Zoe en Emilie Conter was nipt sneller dan David Will met de 12-jarige Mexico (Niveau). Laura Kraut en de BWP-merrie, Opaline Ter Goes (Cooper van de Heffinck) werkten het podium af.

Valentina Hoeben op het podium in de Youngster rubriek

In de rubriek voor zevenjarigen loodste Valentina Hoeben haar Pilar Dwerse Hagen (Carlow van de Helle) foutloos naar de tweede plaats. Enkel Ellen Whitaker en Sjl Fizzy Tart (Locarno 62) bleken sneller.

Alle resultaten