Sanne Kielenstijn: "Het is allemaal ineens zo snel gegaan"

Sanne Kielenstijn: "Het is allemaal ineens zo snel gegaan"
Sanne Kielenstijn won enkele weken geleden in Hulsterlo de titel van Belgisch kampioen bij de Young Riders. Samen met Equnews blikt zij terug op haar kampioenschap. 

Voor wie jou nog niet mocht kennen, wie is Sanne Kielenstijn precies?
Ik ben Sanne Kielenstijn en ik ben 20 jaar oud. Ik woon in Baarle-Hertog en ik zit op de Johan Cruijff University in Tilburg, dit is een speciale opleiding voor topsporters. Ik volg daar de opleiding sportmarketing en management. Ik train bij Wim Verwimp in Wiekevorst en mijn paard Air Miles PB (Ace) is een 10 jarige ruin. Ik heb Ace gekocht toen hij 4 jaar was en ik heb hem zelf opgeleid naar dit niveau.

11822589_10153137533078299_524899931095825673_nJe bent Belgische Kampioen geworden bij de Young riders. Hoe kijk je daarop terug?
Belgisch kampioen worden is echt een super leuke ervaring om mee te maken. Het was voor mij de eerste keer dat ik deelnam aan het Belgisch kampioenschap en ik vond het een hele mooie en goed georganiseerde wedstrijd! Ik rijd nog maar een jaar op dit niveau, dus alles is heel snel gegaan. Daarom had ik nooit verwacht dat ik zou kunnen winnen, dat maakt het nog specialer om het BK te winnen! 

Je voornaamste concurrente was na 2 dagen Charlotte Delfalque. Hoe ging je daar mee om richting de kür?
Ik had nooit verwacht dat ik zou winnen dus ik was al erg blij met mijn 2de plaats. Hierdoor was ik niet heel erg zenuwachtig voor mijn kür op muziek. Natuurlijk wist ik dat de kans erin zat om te winnen maar ik had niet gedacht dat het zou lukken. Mijn kür op muziek is namelijk technisch erg moeilijk waardoor ik vaak nog fouten maak in deze proef. Tijdens het EK was deze kür op muziek ook niet vlekkeloos verlopen, waardoor ik toch wel een beetje zenuwachtig was. Ik wist dat ik een foutloze kür moest rijden om het BK te kunnen winnen. Tijdens het losrijden was ik gelukkig wel heel rustig en Ace liep al erg goed, hierdoor ging ik ook met meer vertrouwen de ring in.

Je familie en vrienden waren zondag aanwezig. Was dat de boost die je nodig had om de Kür te kunnen winnen en zo de titel binnen te rijven?
Ik vond het super leuk dat er zoveel mensen waren komen kijken om te supporteren. Dit heeft zeker geholpen om de titel binnen te halen. Het is wel heel leuk om de kürr van je leven te rijden in bijzijn van mijn familie en vrienden.

11223913_10153137531933299_8969604276228893652_nOp zaterdag was je drie keer groom voor Jorinde en je zei ons met een lach tijdens de prijsuitreiking “ Morgen draaien we de rollen om hé ! ” en dat werd werkelijkheid. Was dat een stiekeme droom of had je er veel vertrouwen in?
Dit was echt een droom! Ik wist dat de kans erin zat, maar had nooit verwacht dat ik ook daadwerkelijk zo’n super kür op muziek zou rijden en de titel zou binnenhalen. 

Je wordt gecoacht door Wim Verwimp. Hoe belangrijk is hij in je opleiding ?
Hij heeft een hele grote rol gespeeld in alles wat ik dit jaar heb bereikt. Zonder hem was dit nooit gelukt! Ik rij nog maar een half jaar internationaal, het is dus allemaal enorm snel gegaan en dit is voor een heel groot deel aan hem te danken.  Ik heb al heel veel geleerd van Wim. 

Om af te sluiten, hoe zou je “Ace”  beschrijven?
Ace is echt een geweldig paard! Hij wil altijd hard voor mij werken en laat mij nooit in de steek in de ring. Hij is heel lief en makkelijk in de omgang en ook tijdens het rijden heeft hij een heel goed karakter.