Philippaerts geeft zichzelf tweede plaats in GP kwalificatie als verjaardagscadeau

Philippaerts geeft zichzelf tweede plaats in GP kwalificatie als verjaardagscadeau

In Kronenberg werd zonet de Grand Prix kwalificatie van de CSI2* competitie gereden. 68 Deelnemers traden aan in deze rubriek met barrage en maar liefst 21 van hen slaagden erin de nul te behouden in het basisparcours. Een barrage met 21 moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. Die winnaar werd de snelle Brit Matthew Sampson. Hij reed Paul Walker (v. Perigueux x Cornet Obolenslu, f. Goessling) foutloos rond in 37,06 seconden. 

Hij bleef hiermee Nicola Philippaerts voor die vandaag zijn verjaardag viert. Philippaerts kon in het zadel van Luna van't Ruytershof (v. Levisto Z x For Pleasure, f. 't Ruytershof) een foutloze ronde springen in 37,17 seconden. Max Kühner en Eic Caleo (v. Cachas x Quantum, f. Schulz) maakten de top drie compleet na een foutloze ronde in 37,24 seconden. 

Voor Zascha Nygaard Andreasen (Quin 33) en Niels Kersten (Tippy Z) was er een vierde en vijfde plaats. 

1m35 CSI2*

In het 1m35 van de CSI2* competitie was er een vijfde plek voor Wim Smet. Hij reed Nanno vd Bisschop (v. Kannan) foutloos rond in 73;23 seconden. De overwinning was hier voor Schaefer Raposa. Zij kon in het zadel van Haranta (v. VDL Zirocco Blue x Carolus H) een foutloze ronde springen in 69,39 seconden. 

5- en 6-jarigen

Bij de 5- en 6-jarige paarden kwam de beste Belgische prestatie van Leslie Desilly en Flying Heureka Z (v; For Pleasure x Verdi, f. Henry). Het duo sprong een foutloze ronde en klokte af in 73,71 seconden, goed voor de zevende plaats.

Klik hier voor alle resultaten