Olivier Philippaerts: "Met pijn in het hart neem ik afscheid van Armstrong"

Olivier Philippaerts: "Met pijn in het hart neem ik afscheid van Armstrong"
Springruiter Olivier Philippaerts heeft afscheid genomen van H&M Armstrong van de Kapel Z, dat kon je deze ochtend al lezen bij Equnews. De Limburger had de hengst twee jaar onder zijn hoede.

“ Afscheid nemen van een toppaard is nooit fijn ” zegt Ludo Philippaerts.

“ Maar het maakt deel uit van de sport. Net als in het voetbal zijn er ook in de paardensport transfers. Om te kunnen groeien moet je dan soms harde emotionele noten kraken. Er was al langer interesse voor H&M Armstrong van de Kapel Z maar met het oog op het EK en de Olympische Spelen van 2016 heb ik de boot steeds afgehouden. Nadat het Belgische team naast de kwalificatie voor de Spelen pakte hebben we alles herbekeken. Toen Olivier en Armstrong in september de finale van de Landenprijs in Barcelona wonnen werd de druk van de geïnteresseerde koper toch wel bijzonder groot. Armstrong verhuist dus nu naar Qatar. Hij is voor de Qatarezen de eerste transfer met het oog op de Olympische Spelen van komend jaar in Rio. Die keuze van de Qatarezen is voor ons de bevestiging van het talent van Armstrong van de Kapel Z. ”

“ Met pijn in het hart neem ik afscheid van H&M Armstrong van de Kapel Z ” zegt Olivier Philippaerts.

“ Maar zoals papa zegt maakt het deel uit van de topsport. We hebben samen schitterende momenten meegemaakt. Hij zet nu een stap richting Spelen waardoor er straks mogelijk dan toch een deel van onze familie actief aanwezig zal zijn in Rio. Na de blessure van H&M Cabrio van de Heffinck was Armstrong een waardige vervanger. De voorbije twee jaar is hij doorgegroeid naar een betrouwbaar en competitief paard. H&M Armstrong van de Kapel Z was voor de helft eigendom van Jan Vermeiren. Ik wil hem bedanken voor het vertrouwen dat hij in mij had en voor de kans die ik kreeg om Armstrong tot een toppaard te ontwikkelen. Nu is het aan H&M Armstrong van de Kapel Z om de volgende stap in zijn carrière te zetten. Hij heeft er zeker het talent voor. ”

De familie Philippaerts wenst H&M Armstrong van de Kapel Z en de Qatarezen heeft veel succes voor de toekomst.