Olivier Philippaerts: "Legend of Love wordt één van mijn beste paarden"

Olivier Philippaerts: "Legend of Love wordt één van mijn beste paarden"
Tijdens de vierde manche van de Global Champions Tour is Olivier Philippaerts dit weekend vanuit Shanghai onze gastblogger van dienst. In deze BLOG blikt hij terug op de tweede wedstrijddag.

De wekker ging deze ochtend al af om 6u45. Ik wou deze ochtend Legend of Love in de piste rijden. Dit omdat ik het gevoel had dat het nodig was. Om 8 uur waren we in de piste. Na 45 minuten lang draven en stappen voelde het goed aan. Nu maar wachten tot straks in de Grote Prijs.
Om 11 uur ging de 1m50 proef van Carlitto van start, deze werd meteen op tijd verreden. In deze proef eindigden we op de 4e plaats. Ik was uiteraard tevreden met dit resultaat. Carlitto is een paard waar ik altijd op kan rekenen. Om 14 uur ging de Grote Prijs van start. Ik had er zin in en ik wou presteren in deze proef. We moesten als 14e binnen in de piste. Het gevoel was heel goed in de paddock. En dat werd ook bevestigd in de ring. Legend sprong een super nul ronde. Ik was blij met dit resultaat. Het is toch een vrij onervaren paard op dit niveau. We hadden de snelste tijd in de eerste ronde, dus we konden als laatste aan de tweede ronde beginnen. Opnieuw sprong Legend een goede ronde. Helaas liep het tegen het einde een beetje mis. We kregen een fout op de uitsprong van de dubbel. Die fout had ik denk ik aan mezelf te wijten. En dan kwam het gebrek aan ervaring toch wel naar boven. De muur van Shanghai kende ze blijkbaar niet, waardoor we een weigering kregen. Helaas was de tweede ronde niet als gepland verlopen, maar dit is nu eenmaal de sport. Het resultaat van de tweede ronde was misschien niet super, maar ze gaf me wel het gevoel dat ze dit niveau goed aan kan. Ik ben er vast van overtuigd, als ze iets meer ervaring heeft, dan is dit één van mijn beste paarden. Nu opnieuw kijken naar morgen en hopelijk nog iets te kunnen winnen voor we terugkeren naar België.

Op de foto onderaan zien we Olivier en Legend of Love aan het werk tijdens de Grote Prijs.

11204906_10152983674578271_5272872658778830063_n