Olivier Philippaerts: "Ik mag zeker niet klagen over mijn concours"

Olivier Philippaerts: "Ik mag zeker niet klagen over mijn concours"
Olivier Philippaerts zette vandaag de beste Belgische prestatie neer in de Grote Prijs van Beervelde. Hij eindigde met H&M Legend of Love op een 3e plaats. Na afloop van de Grote Prijs liet hij weten dat hij uiteraard gehoopt had op een hogere klassering.

"Ja net niet hé." begint Olivier op de persconferentie. "Vandaag had het kunnen lukken om de Grote Prijs te winnen, maar in de barrage heb ik op bepaalde plaatsen wat tijd verloren. Het paard van Jonna heeft een grotere galop en daar maakte zij vooral het verschil. Jonna reed haar barrage ook met enorm veel lef, zij heeft terecht gewonnen. Er werden op verschillende plaatsen in het basisparcours fouten gemaakt. Een grote concours zoals deze heeft top parcoursbouwers zoals Luc Musette nodig, hij heeft goed werk geleverd de voorbije dagen.
Legend of Love, die ik nu al een 2-tal jaar onder het zadel heb, heeft een grote toekomst voor zich, dat heeft zij intussen ook al bewezen op 5 sterren Grand Prix niveau.

Ik blik tevreden terug op mijn concours hier, ik mag zeker niet klagen. Gisteren won ik de finale bij de 7-jarigen en vandaag werd ik 3e in de Grote Prijs. Komende week is vrij rustig voor mij. De volgende wedstrijden die er nu aankomen zijn die van Treffen, de Stephex Masters en Lanaken.