Olivier Philippaerts: "Goede punten voor Hakon en Carlito"

Olivier Philippaerts: "Goede punten voor Hakon en Carlito"
Dit weekend is Olivier Philippaerts onze gastblogger vanuit het Franse Fontainebleau. Gisteren beleefde hij sportief een uitstekende dag, maar privé verliep het iets minder dan gehoopt.

Vrijdagochtend waren we al aan het ontbijt om 7u30. Papa en Nicola moesten om 9 uur al rijden, ik moest pas in de namiddag rijden. Dus ik had volop de tijd om mijn paarden los te rijden. Cabrio was veel meer ontspannen dan de eerste dag. Dat was een goed teken. En Zilverstar was ook heel goed, maar deze start ik vandaag niet. De eerste proef begin om 13u30, een 1m35 rubriek. Hierin startte ik Cabrio. Het is de bedoeling dat Cabrio hier 2 dagen een laag proefje springt. Vooral voor hem voor te bereiden naar de komende belangrijke wedstrijden. Hij sprong een goede nul ronde ,maar wel nog heel fris. Maar ik zie dat als een goed teken! Vervolgens moest ik snel van paard wisselen want de 7-jarigen waren al van start gegaan. Hakon kreeg 4 strafpunten in een snelle tijd. Ik wou vandaag met hem eens een snel ritje maken, want dat moet hij ook leren. Opnieuw goede punten voor Hakon De Kalvarie!
De laatste proef van vandaag ging van start om 15u30. Daar verscheen ik met Carlito aan de start. We moesten pas op het einde van start gaan. Ons papa moest net voor mij binnen. Na een misrekening in de lijn van 6 naar 7 kwam hij heel ongelukkig ten val, waar hij even het bewustzijn verloor. Dat is wel even verschieten als dat voor je eigen ogen gebeurt. Ze hebben de wedstrijd een 10 tal minuten stilgelegd tot mijn vader weer beter was. Vervolgens kon ik door de omstandigheden als laatste starten. Een mooie 3de plaats was het resultaat voor Carlito C. Daar was ik heel tevreden mee. Het is voor mij een relatief nieuw paard en opnieuw bewijst hij zich in goede vorm. Super!

Na de proef ben ik snel nog naar de ambulance gegaan. Ze brachten papa naar het ziekenhuis. Maar alles leek al beter te gaan. Ik ben meteen met de wagen gevolgd. Na een aantal testen leek alles goed te zijn. Gelukkig, want het was toch even schrikken. Al bij al kunnen we goed terugkeren naar het hotel!

Lees ook: Olivier Philippaerts 'een rustige en ontspannen ritje voor Cabrio'