Olivier Philippaerts: "Dat maakt het Flanders Horse Event zo geweldig"

Olivier Philippaerts: "Dat maakt het Flanders Horse Event zo geweldig"
Vanaf woensdag staat de 10e editie van het 'Flanders Horse Event' in Beervelde op het programma. Vijf dagen lang wordt er dan op 3 sterren niveau gesprongen. Maar er zijn ook internationale Young Horses en 2 ster rubrieken. De organisatie blikt samen met de familie Philippaerts vooruit naar deze 10e editie.

Vader Ludo is er reeds sinds het prille begin bij, en ondanks de aankondiging – enige tijd geleden – dat hij stopt met de sport, is zijn opvolging meer dan verzekerd. We mogen dit jaar rekenen op de prestaties van zowel Nicola als Olivier, die ons beide te woord stonden.

Voor Nicola is het intussen al de zesde deelname aan Flanders Horse Event:

“Flanders Horse Event valt op een ideale datum en is altijd al een knap concours geweest, met een unieke, bijzondere sfeer. 2011 was een bijzonder jaar voor mij in Beervelde: toen werd ik met Walestro van het Bloemenhof vijfde in een Grote Prijs waar ik het moest opnemen tegen mijn vader in de barrage.”

Broer Olivier mag eveneens terugkijken op enkele mooie prestaties op de terreinen van Stoeterij d’Heyboght. Zo was hij vorig jaar goed voor een gedeelde overwinning in de Mobistar Six Bars in het zadel van Faustino de Tili: net als de Zuid-Afrikaanse Neriske Prinsloo stuurde onze ambassadeur zijn paard over 2m10. Met Cooper van de Heffinck wist hij ook nog mooie top tien plaatsen in de wacht te slepen in de 1m45.

“Vorig jaar was het niet slecht, het viel wel voor een landenwedstrijd en dan spaar ik de paarden een beetje. Flanders Horse Event is één van de betere wedstrijden: het is aangenaam, gezellig en wat vooral heel leuk is als ruiter; het evenement wordt bezocht door een zeer warm en enthousiast publiek. Je voelt je als ruiter echt gesteund”, vertelt Olivier.

Of Ludo er als coach en toeschouwer zal bij zijn, is nog niet volledig zeker: “hij wil er graag bij zijn, maar dat zal afhangen van hoe de jongere broers het doen en of hij hen moet bijstaan.”

Olivier’s doel in Beervelde is duidelijk: “ik mik toch wel op de Grote Prijs en hoop daar een mooie prestatie neer te zetten.”

“Flanders Horse Event is elk jaar opnieuw een super wedstrijd, dit jaar zal het waarschijnlijk nog extra sfeervol zijn met de tiende verjaardag. Misschien zijn we er wel bij op het feestje van vrijdagavond”, knipoogt hij nog.

Namens de organisatie wensen wij onze ambassadeurs veel succes!