Numa Verberne: "We hebben nog een paar dagen om dit recht te trekken"

Numa Verberne: "We hebben nog een paar dagen om dit recht te trekken"
In het Franse Saumur is dressuurruiter Numa Verberne deze week onze gastblogger van dienst. In zijn tweede BLOG blikt hij terug op de landenwedstrijd van gisteren.

Helaas had Riverdance voor zijn verjaardag (ook 17 geworden zoals ik een dag eerder) minder geluk me het weer. Regen, regen en nog eens regen! S’ ochtends mocht ik een beetje uitslapen want mijn mama had Riverdance eten gegeven om 7 uur. Vandaag moest ik binnen als laatste Belg voor de landenwedstrijd, dit om 15u20. In onze Belgische ploeg startte Laura als eerste en ze deed het heel goed met 69,162%, wat haar een individuele 1ste plaats opleverde. Daarna moest Kate starten, hierop volgden Antonia en ik. Antonia eindigde 3de met 67,973%, ik eindigde 5e met 67,676% en Kate werd 9e met 66,432%.
Riverdance liep top bij het inrijden, het ging echt super. Totdat we buiten onze proef moesten afleggen. De proef verliep een beetje moeizaam, en ik had hem minder actief in de proef maar we hebben nog een paar dagen om dit weer recht te trekken. Het goede nieuws was dat we de landenproef wonnen, een gouden medaille voor het team en een gelukkige chef d’equipe.
De prijsuitreiking, die om 18 uur voorzien, begon uiteindelijk pas om 18u30. Het liep een beetje uit de hand, maar dat valt wel te begrijpen aangezien de weersomstandigheden niet mee zaten. Een uur later hebben we pas kunnen afzadelen, helemaal nat. Nadat alles in orde was op de stallen zijn we snel naar ons chaletje gegaan om daar te kunnen opdrogen en een lekkere warme douche te nemen! Uiteindelijk hebben we de dag afgesloten met een restaurantje.