Nicola Philippaerts: "Het waren twee leerrijke weken in Mexico en Miami"

Nicola Philippaerts: "Het waren twee leerrijke weken in Mexico en Miami"
Tijdens de tweede manche van de Global Champions Tour in Mexico City was Stoeterij Dorperheide ruiter Nicola Philippaerts onze gastblogger van dienst. In deze BLOG blikt hij terug op zijn deelname.

"Na de eerste etappe in Miami ben ik maandagavond laat richting Mexico vertrokken. Om 1 uur kwam ik aan in het hotel en ging ik meteen naar bed.

Dinsdagochtend waren de paarden aangekomen. Zij kregen eerst de nodige rust en in de namiddag heb ik ze een beetje gereden zodat ze toch wat beweging kregen na de trip. De dag heb ik afgesloten met een etentje in het hotel.

De volgende dag zat ik al om 8u45 in het zadel. Ik begon de dag met Zilverstar en nadien haalde ik Forever van stal. Beide paarden voelden goed en fris aan na hun reis. In de namiddag heb ik ze ook nog even op de grote graspiste gereden. De concours hier lijkt super in orde te zijn en het gras is van goede kwaliteit.

IMG_0451Op donderdag ben ik al om 7 uur in stal begonnen. Aangezien het hier enorm warm is heb ik Zilverstar en Forever in de ochtend gereden. In de namiddag ben ik naar de warm up van de 2 ster ruiters gaan kijken. Nadien ben ik naar een Italiaanse restaurant gegaan.
Ook op vrijdag was ik om 7 uur al bij mijn paarden om ze los te rijden. Zilverstar had de eerste proef, een 1m45 rubriek. Hij sprong goed en was niet super kijkerig in de grote piste. Met Forever kreeg ik in de 1m55 rubriek de laatste twee sprongen af in de laatste lijn.

Zaterdag was een top dag voor Zilverstar! In de 1m50 proef tegen de klok won ik met hem. De proef was redelijk moeilijk gebouwd en er waren weinig foutloze combinaties. In de Grand Prix was Forever wat minder in form en haalden we geen goed resultaat. Op naar de volgende dag ...

Tijdens de slotdag was er de Global Champions League teamcompetitie. Daarin kwam ik aan de start met Forever, maar hij leek een beetje moe en kreeg 2 fouten in het parcours.
Om 9u40 vlieg ik naar Londen om vandaar naar Dusseldörf te gaan. Omstreeks 19 uur ben ik terug thuis na twee mooie weken in Mexico City en Miami Beach. Vanaf donderdag komen we alweer aan de start van de Global Champions Tour in Antwerpen."