Michael van den Bosch: "Op de keuring waren ze de paspoorten kwijt"

Michael van den Bosch: "Op de keuring waren ze de paspoorten kwijt"
Equnews heeft de traditie om wekelijks een gastblogger te hebben die zijn of haar relaas van een concours weet te vertellen. Deze week is young rider Michael van den Bosch aan het woord. Hij komt in Boedapest aan de start van de Nations Cup en de vele andere 3 ster proeven. Gisterenavond stuurde hij ons zijn eerst deel door.

Ik ben deze ochtend in Boedapest geland samen met Pieter Clemens, Quinten Bradt en Hendrik Denutte. We hadden samen een taxi genomen die ons eerst naar de wedstrijd bracht, wat een half uurtje rijden was van de luchthaven. Het weer was lekker zonnig met een temperatuur van rond de 27 à 28 graden, daarover konden we al niet meer klagen. Toen we aankwamen gingen we meteen naar de stallen. Alle Belgen staan samen in een vaste stal, die enkel voor de Belgen bestemd is. Na het kijken of de paarden in orde waren, zijn Quinten, Hendrik, Rik en ik naar het hotel gegaan om ons te installeren en om te kleden om te rijden. De tocht was "een zware 300 meter rijden" naar het hotel. Na het omkleden zijn we natuurlijk naar de wedstrijd gewandeld.

De paarden liepen allemaal goed, ééntje al wat kijkerig van de vele afleidingen rond de piste dan de andere. Na het rijden was het meteen keuring. Dit liep niet zo gemakkelijk omdat toen de vrachtwagens aankwamen, iedereen de paspoorten van de paarden moest afgeven. Tijdens de keuring konden ze eerst de papieren niet vinden, toen bleek dat ze de verkeerde nummers erop hadden geplakt maar goed, de keuring was dan toch tot een goed einde gekomen. Na de keuring zijn we met het team gaan eten, en daarna terug naar het hotel gegaan. In het hotel hebben we samen nog wat gedronken en daarna de lakens ingedoken om goed fris aan de dag te kunnen beginnen, want we hebben de eerste proef om 9 uur. Dat is meteen de proef voor jonge paarden, daarin ga ik met mijn 7-jarige Quinn van de Heffinck rijden. Watch Me en Zirano rijdt ik in het 1m40 om ze warm te maken en Utah rijdt ik in het 1m30 om hopelijk wat prijzengeld bijeen te sprokkelen.