Michael van den Bosch: "Hendrik wou de jeugd laten zien hoe het moest"

Michael van den Bosch: "Hendrik wou de jeugd laten zien hoe het moest"
Young rider Michael van den Bosch is dit weekend onze gastblogger. Hij maakt deel uit van de Belgische equipe die actief is op de Nations Cup van Boedapest.

Vandaag was het een lange dag. De ochtend begonnen we (Pieter Clemens en Rik Deraedt) met een stevig ontbijt. Na het ontbijt waren we samen naar de wedstrijd gegaan om de eerste proef, die voor jonge paarden te rijden. Hierin kwam ik aan de start met Quinn. Hij sprong zeer goed, maar hij kreeg een dode sprong op de laatste hindernis, mijn schuld, en zo kregen we 4 strafpunten. Na de jonge paarden was het de 1m40 proef. Eerst kwamen we aan de beurt met Watch Me. Zij sprong de eerste ronde geweldig, maar kreeg in de tweede fase 8 strafpunten. Een keer te dicht op de oxer van de insprong van de dubbelsprong en dan nog een relaxe fout op de laatste. Die fouten gaat ze voor de rest van het weekend niet meer maken. Zirano ging ook goed, met hem kreeg ik een fout op de insprong van de driesprong. Hopelijk heeft dat hem klaar gemaakt voor morgen, want hij zal het nodig hebben vrees ik. Quinten (Faemes) en Pieter (Antony) hadden allebei een tijdfout, maar sprongen beide heel goed. Hendrik had een fantastische ronde gereden en was met Orage vijfde geworden. Hendrik had naast een vijfde plaats ook nog met zijn speed paard de proef gewonnen. Hij moest toch even aan de jeugd laten zien hoe het moest. Na de 1m40 proef waren we met z'n allen iets gaan eten.

Daarna was Pieter aan de beurt in de 1m50 proef. Het stond niet al te hoog, maar wel technisch zwaar genoeg. Hierin kreeg Pieter 2 fouten. Nadien was er nog de Kleine Tour, hierin had ik met Utah gesprongen. Hij liep goed en werd vierde. Na de proef waren we allemaal terug naar het hotel gegaan om ons klaar te maken voor een meeting voor de startplaatsen van de landenwedstrijd voor morgen. België komt hierin als twaalfde land van start met ik als eerste, Quinten tweede, Hendrik derde en Pieter komt als vierde aan start. Na het avond eten zijn we terug naar het hotel gegaan, nog iets gaan drinken in de bar met het team en daarna ben ik naar mijn kamer gegaan. Ik zal al mijn concentratie en kracht nodig hebben voor morgen, want de landenwedstrijd schijnt zeer moeilijk te staan. Hopelijk kom ik zonder teveel problemen en fouten over de finish. De sfeer binnen het team is gezellig en zelfzeker, hopelijk kunnen we dit morgen ook waarmaken.