Marthe Heudens: "Met een BBQ waren we voorbereid op de Landenwedstrijd in Hagen"...

Marthe Heudens: "Met een BBQ waren we voorbereid op de Landenwedstrijd in Hagen"...
 

Afgelopen weekend maakte Marthe Heudens Furore tijdens het Jeugdfestival in het Deutse Hagen. Voor Equnews hield de jeugdige amazone een dagboek bij van haar ervaring...

Het begint op Dag 1 ... 

Na een aantal uurtjes in de camion te zitten kwam ik dinsdagmiddag toe op het prachtige domein in het Duitse Hägen. Op woensdag stond ik reeds ingeschreven met twee paarden in de 1.35m rubriek. Ik maakte dus gretig gebruik van de tijd die ik had om de paarden nog even los te wandelen.

Op woensdag was ik best wel zenuwachtig, maar zette alles op alles. In het zadel van Best Mix Evana noteerde ik de snelste tijd maar kampte met één springfout op de laatste hindernis. Samen met Best Mix Elien 2 was ook die laatste hindernis er teveel aan.

Halfweg ...

Ik hou ervan als de zon schijnt, en dat was donderdag hoe de dag startte ...  een goede voorbode.  En dat bleek te kloppen. Samen met Best Mix Evana schreef ik de 1.40m rubriek op onze naam. In de 1.35m deden we het nog eens over met vier seconden voorsprong. Ik blik enorm tevreden terug op de prestaties van deze merrie.

's Avonds werd het team voorgesteld. Dit was een enorm leuke ervaring. Met een gezellige BBQ aan de vrachtwagen hebben we de dag afgesloten. Op naar de Landenwedstrijd!



Nations Cup tijd ...

Op vrijdag ging de Nations Cup om 11.45 uur van start. Met het Belgische team kwamen we als 10 de aan de start, en ik beet daarbij de spits af. Ik koos voor Best Mix Elien en wist uiteindelijk het hout onaangeraakt te laten. Het water bleek echter iets te breed en dat resulteerde in vier strafpunten.

Claire Putters stuurde Fa Belle foutloos rond en dat gaf moed! Daarna was het de beurt aan Louise Joassin dat voor de eerste keer een landenprijs reed en daardoor een paar punten sprokkelde last but not least kwam Dieter Vermeiren aan de start. Hij wist een sublieme ronde af te leggen maar kreeg de uitsprong van de trippel combinatie sprong af (dat 1m50 stond) dus België mocht door naar de tweede ronde met 8 strafpunten.

De druk was hoog tijdens deze tweede ronde. Ik moest en zou een nul op het scorebord zien en dat lukte!  Ikzelf kijk enorm tevreden terug naar mijn tweede Nations Cup! Alvast een dikke Dank U aan Rik Deraedt en zijn team om mij deze kansen te geven.

Grand Prix Tijd ... 

Na een leuke Landenprijs was het zaterdag tijd voor de Grote Prijs. Het was een enorm technisch parcours en dat boezemt wel wat angst in. Ik noteerde een springfout en dat stelde een beetje teleur. Zodra de proef voorbij was waren op weg huiswaarts ...