Margot Alongi beste Belgische in CSIJ Sentower Park

Margot Alongi beste Belgische in CSIJ Sentower Park
De CSIJ 1,25m in het Sentower Park zag net de laatste combinatie over de finishlijn gaan. Met 58 deelnemers barstte de strijd vanmiddag om twaalf uur los, en uiteindelijk was het podium grotendeels voor Nederland. Julia Engelsman voerde de top vijf aan met Rusedski II, een BWP-gefokte zoon van Darco. Dit duo bleef met hun tijd van 46,39 bijna twee seconden voor op landgenote Nina van Enckevort en Darc du Rona Z (Diarado). Ook het derde paard op het podium was Belgisch. BWP-merrie Jancovica (Thunder vd Zuuthoeve) en de Brit Benjamin Clark bleven foutloos in 48,64 seconden.

Op plaats vier eindigde Margot Alongi, de beste Belgische in deze proef. Met Eiralys du Miclot (Belitys de la Demi-Lune) had ze slechts 0,25 seconde langer nodig dan Clark. De Brit volgde ook nog eens op de vijfde plaats met Valentino (Cavalier).

Verder in de top tien bleef het een soort wisselwerking tussen de Belgen en Britten. Camille Demolie, Jerôme Schmidt en Alizee Fensie volgden op plaats 6,7, en 8 terwijl Flo Norris negende werd.

Jinse Van Der Haegen viel met haar elfde plaats ook in de prijzen.

Klik hier voor het volledige resultaat.